2026 13. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2026 15:15
Matt Haig'den okuduğum üçüncü kitap sanırım. Üçü de yazım olarak birbirlerine benzeyen eserlerdi. Edebi eser mantığıyla yaklaşınca bana kalırsa çok başarılı değil ama bunun dışında kurgusal yaratıcılık olarak ortalama kitaplar. Özellikle çok ağır konular işleyen ya da bilgi yoğunluğu olan kitaplar ardından okunduğunda bence çok daha tatlı geliyor bu eserler. Radley Ailesi de benim için öyleydi. Çok ağır kitaplar okumadım ama yoğun bir okuma temposunun ardına bu kitabı koydum. 300 küsur sayfa birkaç günde bitti ve bana çok güzel bir ivme kazandırdı. Konusuna gelecek olursak tipik bir vampir kurgusu aslında ama daha çok karakterlerin acınası yönleri -daha doğrusu vampirlikle imtihanları ele alınır şekilde yazılmış. Aile geçmişini sıfırlayabilmek amacıyla farklı bir yere taşınıyor ancak o geçmişin kötü karakteri tekrar bir şekilde hayatlarına dahil oluyor. Akıcılığı oldukça iyi, konu dışında karakterlerin vampirlikle ilgili varoluşsal sancılarına odaklanan bir eser. Rowan'ın cüretkarlığı bir yerde toparlanıp hikayenin belirleyici unsurlarından birine dönüşüyor. Her Matt Haig kitabı için söylediğim bir şey var: Filmi çekilse kitabından çok daha güzel olur, olayları çok daha iyi yansıtır ve hisleri de. Bu kitap için de aynını söyleyebilirim. Keyifli bir okumaydı, çabucak bitti.
Radley AilesiMatt Haig · Domingo Yayınları · 20252,024 okunma