2026 61. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 12:41
Bugün, Kusursuzca Kusurlu serisinin onuncu kitabı olan Tutsak Duygular'ın incelemesiyle karşınızdayım. Karanlık Günahlar kitabından tanıdığımız Zahara ve Massimo'nun hikâyesini okuyoruz. Bu kitabı gerçekten çok beğendim, aslında serideki her kitabı beğendim. Şimdi, kısaca konusunu özetleyeyim: Massimo ve Zahara üvey kardeşlerdir. Zahara çok küçükken Massimo hapse atılmıştır. Bağlantıları sayesinde hemen hapisten çıkacağını düşünse de işler beklediği gibi gitmemiş ve 18 yıl hapis yatmıştır. Bu süre zarfında sadece Zahara'nın babasıyla iletişim kurmuş ve perde arkasında işleri başarıyla yönetmiştir. Beklenmedik bir şekilde, üvey kız kardeşi Zahara'dan mektuplar almaya başlar. Zahara mektuplarında, okulda neler yaptığından, kumaşlardan, diktiği kıyafetlerden ve Massimo'nun hiç ilgilenmediği diğer konulardan bahseder. Ancak Massimo, doğru yönlendirmeyle Zahara'dan bilgi alabileceğini fark ederek mektuplarına cevap vermeye başlar. Zamanla bu yazışmalar bir dostluğa dönüşüyor. Böylece Zahara, Massimo'nun dışarıdaki ajanı olur. Mektuplarında her şeyi titizlikle anlatan Zahara, bir şeyi açıklamaktan özellikle kaçınır. Zahara vitiligo hastasıdır. Yıllarca bu yüzden alay konusu olmuş ve kendi kabuğuna çekilerek yaşamıştır. Massimo'nun hapisten çıkması ve onu yanında tutma isteğiyle Zahara, kendisinin gerçek potansiyelini fark eder. Ancak aralarındaki çekim istenmeyen bir durumdur ve aile bunu asla kabul etmeyecektir. Bu nedenle Massimo, ondan uzak durmak için elinden gelen her şeyi yaparken aynı zamanda kendisine ihanet edenlerin peşine düşer. Peki tüm bu kaosun ortasında, ona iyi hissettiren tek şeyden ne kadar uzak kalabilir? Bunu okuduğunuzda öğreneceksiniz Şimdi, benim yorumuma geçeyim: Bu kitapta beni rahatsız eden iki şey vardı. Birincisi: Yaş farkları hakkında okumayı seviyorum ama burada çok fazla yaş farkı vardı (21 - 40). İkincisi: Sonlara doğru iki sahne. "Neden böyle bir şey yazdınız?" dedim. Hadi bir kere oldu, ikincisine ne gerek vardı ki? Neticede Massimo, kıskanç, sahipleneci bir karakter. Böyle bir şeyi asla yapmamalıydı. Öte yandan, yıllarca hep geri planda kalan ve utangaç olan Zahara, hem rahatsız edici hem de gereksiz bir şey yaptı. Bunun dışında kitap çok iyiydi.
Tutsak DuygularNeva Altaj · Artemis Yayınları · 2025353 okunma