2026 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2026 05:12
Beni ufacık, tanıyorsanız askeri kurgu kitaplarına bayıldığımı bilirsiniz. Çıkan tüm askeri kurgu, alıp okumaya çalışıyorum. Zora Sarıldık kitabının da askeri kurgu olduğunu öğrenince alıp okumak istedim. Ben kitabı genel olarak sevdim. Bence başarılı bir kitaptı. Ben kendimce kitapta birkaç yere sinir oldum. Ben ana erkek karakterinin bazı hareketlerine uyuz oldum. Ama bir yanda hakta verdim. Kadın karakterimiz Halide 17 yaşında hayatında sadece ailesi, okulu ve aşık olduğu Ali Deniz vardır. Halide bu Ali Denize olan aşkını yakın arkadaşı ( böyle bir yakın arkadaş olmaz olsun) Arya’ya anlatır. Halide Ali Denize doğum gününde çok özel ve çok anlamlı hediye alır. Ama hediyenin içinde aşk mektubu vardır. (Ama bu mektubu Arya yazmıştır. Bu kadar iğrenç bir yakın arkadaş görmemiştim. Kitabın ileri sayfalarında da Arya karakterine uyuz ve sinir oldum.) Mektuptan Halide’nin haberi dahi yoktur. Ali Denize en çok burada kızdım ve sinir oldum. Hatta ben kendi açımdan Ali Denizi sevmem bile dedim. (Bazen büyük konuşmamak lazımmış çünkü Ali Denizi sevdim.) Ali Deniz mektubu okuduktan sonra, bence hiç ama hiç söylememesi gereken cümleler dudağından dökülür. Halide bu sözleri duyduktan sonra, kalbi kırık, doğduğu ve büyüdüğü şehri terk etmek zorunda kalır. Seneler sonra, kendi mesleğiyle ile ilgili konferans nedeniyle geri döner. Seneler önce aşık olduğu Ali Denizle denk gelir. Karşılıksız aşık olduğu adamın da ona karşı duyguları vardır. Ben kitap boyunca Ali Denize çok kızdım. Çünkü aşırı derece korkak davrandı. Ama bazı yerler de ona hak vermek zorunda kaldım. Yazarın kalemi çok akıcıydı. Kitap aktı gitti. İkinci kitabı okumak için merakla bekliyorum. ( ikinci kitabımız da satışa açıldı şu anda )
Zora Sarıldık 1Sultan Sarıgöz · Pukka Yayınları · 2025104 okunma