Spoiler vardır.
2026 6. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2026 00:28
Gelelim benim favori yazarıma. Ne yazsa alır okurum. Bu zamana kadar çıkan tüm kitaplarını okudum. En sevdiğim yazarlardan bir tanesi. Benim için yeri apayrıdır. Vaveyla Şira Eşiği kitabını ben bayadır dört gözle bekliyordum. Çünkü ikinci kitabından sonra baya beklediğimiz için aşırı heyecanla kendisi bekliyordum. Vaveyla 3-4 aynı anda satışa açıldı. Direk ikisini aldım. 2 günde iki kitabı yedim ve bittirdim. Ben bu kitapta neredeyse değil çoğu sayfayı post it attım. Pişman mıyım hayır aklım hala post it koyamadığım sayfalarda. Yazarımızdan bir seriye daha veda ettim. Geldik artık bir serimizin de sonuna. Ben bu serinin vedasına hazır değilim. Çünkü tüm karakterle bağ kurduğum için bu veda beni çok üzecekti. Kitapta İhtilal’de olan karakterleri görmek olaydı. Binnur bir serisine daha veda ediyorum. Ben bu kitapta çok ağladım. Kitabın son 100 sayfasında o kadar çok ağladım ki. Ben bu kadar ağlamayı beklemiyordum. Ağlamaktan içim çıktı. Ben kitabın kapağını ağlayarak kapattım. Şu an da hattırladıkça ağlamak istiyorum. Kitabımız sonunda ki mektuplar benim içimden geçti. BUNDAN SONRA SPOİLER VARDIR… Evet ana karakterlerimiz mutlu ( üçüncü kitapta evlendiler.) onlarla birlikte bende mutlu oldum. Kardelenimizin katili üçüncü kitapta ortaya çıkmıştı. Ama artık bu katilinden alınması gereken bir misilleme vardı. Kartal öyle bir misilleme yapıyor ki. Hayran kaldım. Ben bu kitapta en çok Tuğrul karakterine güldüm. Hatta bazı yerlerinde kahkaha bile attım. Ne kadar oraya gelmek istemsem de bir yerden sonra oraya gelmek zorundayım. Yunus Emre benim kitapta sevdiğim karakterlerden. Yunus Emre çok seviyordum. O da Leylayı çok güzel seviyordu. Yunus Emre sevdiği kadını kaybetmesine rağmen ona olan aşkı bitmiyor. Leyla’sını o kadar güzel seviyor ki ( önünde saygıyla eğilmek lazım.) Yunus Emre’nin o kadar güzel arkadaşlığı var ki… Yunus Emre’ye o kadar çok ağladım kİ… Yunus Emre’nin bence en başından beri istediği buydu.( ben keşke olmasaydı diyorum bu arada.) o kendi tarafından en çok istediği ve mutlu olacağı şeye ulaştı. Beni o kadar ağlattı ki. Yunus Emre canıma bile okumuş olabilir. Çok ağlattı beni. ( Yazarın Yeskö kitabını nasıl okurum inanın bilmiyorum. O kitap büyük ihtimalle içimizden geçecek. O kitapta o kadar şeyi benim minnoş kalbim nasıl kaldıracak.) Kitabımız evet mutlu son ama sanki buruk bir mutlu sondu. Bir yandan çok mutluyum bir yandan da buruk. Ben seriyi çok seviyorum. Bence bu seriye şans vermelisiniz
Vaveyla 4 - Şira EşiğiBinnur Şafak Nigiz · Dokuz Yayınları · 2025125 okunma