2026 97. kitabı
“Ben güçsüz olabilirim ama birlikte çok güçlüyüz!” Her birimiz farklıyız ve zaten bu farklılıklarımız bize özel kılar yaşamda. Dolayısıyla doğru da yanlış bir yaşam şekli yoktur. Doğa ise aslında bunun en güzel örneği. Ama zaten sadece insanlar bu farklılıkları gruplandırmayı severler. İşte çocuklara tam da bunun altını çizen çok güzel bir kitap okudum. Kitap sadece bir hikaye anlatmıyor aynı zamanda bir belgesel tadında okudum. Aslanların dünyasına uzanırken bir çok hayvanla da karşılaşıyoruz kitabın içinde. Ailesi tarafından güçsüz olduğu ve avlanma ile ilgili yeteri kadar becerisi olmadığı düşünülen Wanini, hiç duymak istemediği sözler duymuştu. Diğer kardeşler annelerinin kucağında derin uykudayken kendisi tek başına karanlık gökyüzüne bakıyordu. Günün birinde ise dışlanarak sürüsünden ayrılmak zorunda kaldı. Ama yaşam her şeye rağmen devam etmeliydi… Wanini de öyle yaptı… Çocuk kitaplarının en sevdiğim yönlerinden biri de, yaşama dair ayakta kalma mücadelesini ve önemli kavramları, hayvanlarla özdeşleştirerek aktarmaları. Hem hayranların doğası hem de yaşamsal kıymeti olan duygu ve eylemler ile ilgili fikir edinmiş oluyorlar.
Yeşil Aslan Wanini 1Yi Hyeon · Athica Yayınları · 20256 okunma