Geç kalınmış Kara Kule güzellemeleri geliyor :)
2026 3. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2026 18:36
Edebiyat tarihinin en ikonik ve en gizemli açılış cümlelerinden biriyle, Stephen King’in magnum opusu olan o devasa evrene tekrar adım attım. Silahşor, fantastik edebiyatı, bilim kurguyu ve western atmosferini tekinsiz bir karanlıkla harmanlayan, tamamen kendine has, rüya gibi bir başlangıç kitabı. Zamanın ve mekanın kayıp gittiği, "dünyanın yerinden oynadığı" çorak bir çölde, son Silahşor Roland Deschain’in gizemli Siyahlı Adam’ın peşindeki saplantılı takibini okuyoruz. Kitap boyunca Roland’ın geçmişine, kayıplarına ve her şeyin merkezindeki o gizemli Kara Kule’ye olan takıntısına şahit oluyoruz. King, burada bize alışık olduğumuz o akıcı ve detaycı tarzından ziyade; daha soyut, mistik, yer yer klostrofobik ve ağır bir atmosfer sunuyor. Roland’ın yolunun kesiştiği çocuk Jake ile olan ilişkisi ve kitabın sonundaki o meşhur kozmik felsefi sohbet, hikayeyi basit bir intikam öyküsü olmaktan çıkarıp varoluşsal bir boyuta taşıyor. İlk kitap bir sonuç vadetmiyor; aksine bizi çok daha büyük, karanlık ve büyüleyici bir labirentin tam kapısına bırakıyor. Eğer klasik fantastik kurgulardan sıkıldıysanız, western soslu, post-apokaliptik ve felsefi bir arayış hikayesine hazırsanız, Roland ile birlikte çöle adım atmanın tam zamanı. Kule bizi çağırıyor! Puanım: 8 / 10 Silahşor
SilahşorStephen King · Altın Kitaplar · 20173,050 okunma