2026 49. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2026 00:00
Chloe daha 12 yaşındayken yaşadığı kasabada genç kızların birer birer kaybolmasına tanık oluyor. Üstelik bu olayların merkezindeki kişinin kendi babası olması, onun çocukluğunu normal bir yerden tamamen koparıyor. Yıllar geçiyor, Chloe artık bir psikolog oluyor ama geçmişinin bıraktığı izler hâlâ zihninin içinde yaşamaya devam ediyor. Tam hayatını düzene koyup Daniel ile evlilik hazırlıkları yaparken kasabada yeniden genç kızlar kaybolmaya başlıyor. Psikolog olmasına rağmen, Chloe yaşadığı birçok şeyin etkisini aslında hâlâ tamamen aşamamıştı. Son kaybolan iki genç kızın ardından yaşanan olaylarla birlikte kendini yeniden bu karanlık hikâyenin tam ortasında buluyor. Kendi topladığı kanıtlar, kurduğu bağlantılar ve düşündüğü ihtimaller onu bambaşka sonuçlara götürüyor. Gazeteci Aaron ise geçmişte yaşanan olaylarla ilgili Chloe’yle bir röportaj yapmak istiyor. Chloe başta bunu reddetse de sonrasında kabul ediyor. Fakat Aaron’un sürekli geçmişi kurcalaması ve Chloe’nin ailesi hakkında araştırmalar yapması, zaten ağır olan olayların üzerindeki baskıyı daha da artırıyor. Babası hâlâ hapiste olduğu için herkes aynı sorunun etrafında dönüyor: Eğer bunu yapan o değilse, kim? Kitabın sevdiğim yanı sadece kaybolan kızların gizemine odaklanmamasıydı. Daha çok insanların yıllarca sakladığı sırların, bastırılmış travmaların ve geçmişin insanın peşini bırakmamasının hikâyesiydi bence. Kasabanın o boğucu havası da bunu sürekli hissettirdi. Kitabın psikolojik gerilimini neredeyse her sayfasında hissettim diyebilirim. Hatta bir noktadan sonra yaşanan bazı şeylerin Chloe’nin zihninin bir oyunu olabileceğini bile düşündüm. İlk gün yaklaşık ilk 100 sayfayı okurken olayların nasıl geliştiğine dair kafamda bazı ihtimaller oluşmuştu (bazı ihtimaller düşündüm gibi çıktı) ama sonrasında
Karanlıktaki KıvılcımStacy Willingham · Altın KitaplarMurat Karlıdağ · 2026185 okunma