Yine ters köşe olduğum Oğuz Yılmaz kitabı :)
2026 19. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2026 19:10
Yazarımızın "Şimal Yıldızı" kitabını okuyup çok beğendiğim için bu kitabınıda okumak istedim.. Açıkcası kitabın kapağından yola çıkarak yeşilçam tadında bir aşk romanı okuyacağımı düşünmüştüm..Ve yine Oğuz Yılmaz hocam yapıyor ters köşesini.. Kitap "Serencam" diye bir başlıkla ilk bölüme başlıyor. Tabi ki burada okurun meraklı olup kelimenin anlamına bakması önemli :) Ben yinede bakmaya üşenenler olacağı için Serencam kelimesinin anlamını yazayım.. Serencam:Bir olayın ,bir işin sonu anlamına geliyor. Yani kitapta 2 sayfa kadar varacağınız sonu okuyorsunuz :) . Birçok filmde olduğu gibi.. Olayın sonunu size verip nasıl o sona gelindiğiyle ilgili bir senaryo okuyorsunuz aslında.. Zaten ikinci bölümdeki başlık "Mazi". Bu bölümde üniversite öğrencisi olan kahramanımızın başına gelen tuhaf olaylar sonucunda bir kitaba ulaşılması hedefleniyor. Tabi ki bu sürede;aşk,ihanet, dostluk,kötülük,hayal kırıklığı gibi bir çok hisse ortaklık ediyorsunuz. Yine bu kitabında da betimlemeler son derece muazzam, yine tarih serpiştirilmiş sayfalar var. Ve zaten olay örgüsüde bir tarihçi üzerinden ilerliyor. Ve son bölümüde Serendipçe ... diyerek başlatıyor.. Yine üşenecekler için Serendipçe: Mutlu son. Anlamına geliyor. Aslında buruk bir mutlu son ama en azından hedefe ulaşıyor kahramanımız. Bence yazarın hiçbir eseri sizi pişman etmez. Kaliteli ,düzgün türkçe ile yazılmış, hiçbir özenticilik yada sıradanlık barındırmayan güzel bir kitap. Şans verin derim.. Kitapla ve hoşgörüyle kalın efendim :) Oğuz Yılmaz Kılavuzun Pusulası Oğuz Yılmaz
Kılavuzun PusulasıOğuz Yılmaz · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 2022310 okunma
Keyifle okudum incelemenizi 😊 Teşekkür ederim. Emeğinize sağlık ✨🙏🏻
Yeliz Demir
Rica ederim 😊🙏 Yeniden emeğinize sağlık.