55 sayfa çerezlik bir kitap diye almıştım. Ama o kadar yavaş okudum ki. İncecik bir kitap bitmesin diye uğraştım resmen. Ama yine de aktı, gitti, bitti. Keşke daha da uzasaydı ve karakterlerle daha fazla vakit geçirseydim. Yazarın dilini, kalemini sevdim. Aynı hızla diğer kitaplarını da okuyacağım. Zaten öyle renkli ve güzel kapakları var ki insanın tüm kitaplarını alası geliyor.
Yahudi genç Momo ve Müslüman Bakkal İbrahim’in dostluğu anlatılıyor. İkilinin iletişimi oldukça güzel ve eğlenceli. Babasında bulamadığı şefkati, sevgiyi farklı dinden, farklı ırktan birinde, mahallenin bakkalı İbrahim’de buluyor. Farklılıklara rağmen aradaki dostluk ve sevgi öyle güzel işlenmiş ki yüzümde hep bi gülümsemeyle okudum kitabı. En sonda Kuran’ın içinde sakladığı çiçekler kalp ben İncelememi çok beğendiğim cümlelerle bitireyim.
“Verdiğin sonsuza dek senindir, sakladığın ise ebediyen yitmiştir.”
“Bazı çocukluklar vardır, geride bırakmak gerekir. Bazı çocukluklar vardır, iyileşmek gerekir.”
“Güzellik, Momo, her yerdedir. Senin baktığın yerdedir. Benim Kuran’ımın içimde bu var.”
Kesinlikle okunmalııııı, tavsiyemdir