Fatih'in İstanbulu Fethettiği Yaştayım
2026 1. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2026 00:00
Bu kitabı 21 yaşıma girdiğim gün sipariş etmiştim,bazı kitapların okunması için özel dönemleri oluyo bence.Böylece okuma isteğini arttırıp daha bi keyifli hale getiriyor. İlk defa tarih kitabı okuyacaksam güzel kalemi olan bi yazar araştırıyodum tam nokta atışı oldu. Kitap Fatih Sultan Mehmed Han'ı anlatmıyor sadece o zamanın osmanlısının eğitim sistemini, ilmin o dönem ki değerini günümüzle kıyaslayarak öyle anlaşılır anlatıyor ki o dönemde yaşamayı bir kez olsun deneyimleyebilmek istiyorsunuz. Tam kitabın nasıl Fatih olduğunu anlattığı dönemde Fatih'e imrenip hatta onun yerinde olmak isteyip, oturup eni konu ağlamıştım (cidden) Çoğu kitaba göre daha yavaş okudum bu asla kitapla ilgili bi sorun değil aksine çok anlaşılır ve akıcıydı, ben tarih kitabı hiç denemediğim için amatörlüğümden biraz yavaş ileredim. Ama Yazarın da dediği gibi. Fatih'i anlatan kitaplar bitmez sadece başlanan konu sona erer... Kendine ve düşüncelerine değer veren herkese..
Din İslam
Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul'un FethiYavuz Bahadıroğlu · Panama Yayıncılık · 2016664 okunma