2026 3. kitabı
Herkese yeni bir kitapla merhabalarr. Bugün "Kusursuz Evlilik" adlı kitabın yorumuyla sizlere geldim. Öncelikle her zamanki gibi kısaca konusundan bahsedeceğim. Ana karakterimiz olan Sarah alanında çok başarılı bir savunma avukatı ama buralara tabii hiç kolay bir şekilde gelmemiş. Çok yoğun iş rutinlerine sahip ve bu yüzden kocası Adam'ı her defasında yalnız bırakmak zorunda kalıyor. İşine ayırdığı vakitten dolayı Adam'la yeterince vakit geçiremiyor ve ona istediği ilgiyi veremiyor. Adam ise başarısız bir yazar ve kariyeri hiçte iyi gitmiyor. Hem kariyerinde olumsuz dönüşler alan hem de eşinden istediği ilgiyi göremeyen Adam, Sarah'ı Kelly adlı bir kadınla aldatıyor. Yaklaşık 1,5 sene süren bu ilişkinin sonu pekte iyi bitmiyor. Kelly'nin Adam'ın yatağında vahşice öldürülmesiyle tüm şüpheler Adam'a yöneliyor ve bu davanın baş şüphelisi haline geliyor. Onu bu işten kurtarabilecek tek kişi ise avukatı; yani Sarah. Böyle bir durumda kocanızı savunur muydunuz? Yaptığı ihanete rağmen onu suçsuz olduğu bir davadan kurtarmaya çalışır mıydınız? Sarah bunları yapmayı göze alıyor ama ne uğruna? Ben Sarah'ı çok sevdim, favori karakterim ve kendimle bağdaştırdığım bir figür oldu. Genelde karakterlerle öyle kolay bağ kuramam ama Sarah'nın hareketleri beni o kadar mest etti ki ondan çok memnunum. Adam ise sanki hiç yeterince pişmanlık duygusu çekmemiş gibi hissettim. Bence Kelly'i her türlü Sarah'dan daha çok sevmişti. Kitapta kime güvenebileceğinizi kestiremiyorsunuz çünkü herkeste bariz bir şüphe bulutu var. Aşırı sürükleyici, sayfaları çevirmekten kendinizi alıkoyamıyorsunuz. Sarah gerçekten çok akıllıca yazılmış, derin inceleyince her hareketinin altındaki manayı bulabilirsiniz. Bu yüzden ona hayranım. Onun dışında yazım dili de iyiydi, daha iyi olabilirdi belki ama gayet beğendim. Tek eksiği sonu ve sonunun bağlanışını sevmedim. Oturmayan bir şeyler var gibi hissettirdi. Daha detaylı açıklanabilirdi. Beni o kadar da şaşırtmadı çünkü tahmin etmek zor olmadı. Yine de bu kadar karmaşık olduğunu tahmin edememiştim tabii. Kitaba başlarken beklentim o kadar yüksek değildi, ilk bir kaç bölümde de çok bir şey beklememem gerek gibi hissettim ama tam tersiymiş. Ortalara doğru öyle bir açıldı ve sardı ki. Avukat olasım geldi resmen. Kesinlikle öneririm. Sonunu tahmin edebilirsiniz ama ona rağmen çok güzeldi. Kitapla kalın, sağlıcakla kalın.
Kusursuz EvlilikJeneva Rose · Epsilon Yayınevi · 2023333 okunma