2026 3. kitabı
4 günde okudum sanırım. Biraz ağır bir dili var ama sürekleyici bir kitap özellikle cinayeti çözmeye başladıkları kısımlar çok sürükleyiciydi. En sevdiğim şey kurgunun noktası noktasına kadar kusursuzca düşünülerek yazılmasıydı. Karakterlerin motivasyonunu anlayabiliyorsunuz yani ve neden böyle davranmış ki demiyorsunuz. Veya bu karakterler kurgu yürüsün diye akılsız piyonlar değil. Yazar için özellikle yabancı forumlarda çok fazla misogynistic yani kadın düşmanı olduğu yorumunu gördüm. Feministleri de çok ikiye ayıran bir kitapmış. Cinayetlerin anlatılışı biraz rahatsız edici ve cinsel saldırı içeren bir kitap bu. Ben de oraları hızlı hızlı okuyup geçtim açıkçası. He bunlar o suçluların yanına kar kalmıyor diyebilirim ama rahatsız oluyorsunuz tabiki. Belki de öyle olması gerekiyor bilmiyorum. Çünkü şunu fark ettim ki twitterda her gün böyle haber başlığı görüyorum ama sadece bir başlık okumak insanı bu kadar rahatsız etmiyor. İçerik olarak okuyunca sanki o anları düşünmek sanırım insanda daha çok empati yapmasını tetikliyor. Ki ana karakterlerimizden biri de ona karşı yapılan baskıları aşan bir kadın zaten. Ben serinin devamını da okumayı düşünüyorum.
Ejderha Dövmeli KızStieg Larsson · Pegasus Yayınları · 202612,3bin okunma