2026 94. kitabı
Kemal Varol Sahiden Hikâye “Kimin kimle olacağı önceden yazılmış kitaba. Dünyanın tüm silgilerini yan yana getirsen bile silemiyorsun!” Kıymetli yazarımız #kemalvarol un kalemiyle tanışma kitabım olan #sahidenhikaye ,2018 yılında Sait Faik Hikâye Armağanı’na layık görülen benim okumaya başladığım andan elimden bırakamadığım bir eserdi. Yazarımızın muazzam anlatımı sayesinde Arkanya’nın sokaklarını sadece okumadım resmen dolaştım. Bende Gobi ve Lamek ile birlikte o Akasya ağacının altında Zehra nın yolunu gözledim arkadaşlar. Aynı kıza sevdalı iki yakın arkadaştan Gobi nin,Zehra nın ismini kolunu yakarak kazımasına Lamek kadar bende çok etkilendim.En cok sevdiği kızı seven başka bir çocuk tarafından o koluna yakarak yazdığı ismin yeniden yakarak yok edilmesini okurken yüreğim dayanmadıBu nasıl bir vahşettir dedim…Arkanya nın ergen çocuklarının isimleri sizinde dikkatinizi çekti.Bu ergen gençlerin her biri,isimlerini tersine çevirmiş,kara yağız,zıpır çocuklardı... Birbiriyle bağlantılı kısa #öyküler den oluşan eserimizi okurken karekterleri diğer öykülerde karşımıza çıkarak bizlere süpriz yaptılar . Lamek karakterimiz devrimci küçük amcasına aşırı hayran,tek bir amacı var küçük amcasının yolundan gitmek. Küçük amca köye geldiği zamanlar Lamek in gönlü bayram yeri oluyor Eseri okurken,ergen çocukların babalarıyla yaşadıkları hesaplaşmalara ve özleme şahit oluyoruz. Öyküler de,karakterlerin baba,oğul çatışmalarını okurken aslında karakterlerin hayata tutunmaya çalışırken yaşadıklarına tanıklık ediyoruz. Beş bölüm ve on altı hikâyeden oluşan bu eserimizi okuyun derim. Kalın sağlıcakla @dogankitap_etkinlik @dogan_kitap Oktay Volkan Alkaya #okuyanterazi #reklamdeğiltavsiye
Sahiden HikâyeKemal Varol · Doğan Kitap · 202626 okunma