2026 127. kitabı
Kadim bilgilerin, sembollerin ve mistik dünyanın kapısını aralamaya hazır mısınız? Bugün sizlere Rune Sembollerinin Uyanışı kitabıyla geldim. Şebnem Ekşib kaleminden çıkan bu eser; rune sembollerinin tarihini, anlamlarını ve günlük yaşamdaki enerjilerini anlatırken okuyucuyu spiritüel bir keşif yolculuğuna çıkarıyor. Kitapta yalnızca semboller değil; Mu kıtası, Atlantis, kadim uygarlıklar, Göktürkler ve İskandinav mitolojisi arasında kurulan bağlantılar da oldukça dikkat çekiyor. Özellikle Rune sembollerinin sadece Viking kültürüne ait olmadığını anlatan bölümler beni en çok etkileyen kısımlardan oldu. Her rune’un ayrı bir enerjisi ve anlamı olması kitabı daha da ilgi çekici hale getiriyor: Fehu → bolluk ve bereket Uruz → güç ve dayanıklılık Ansuz → bilgelik ve ilahi mesajlar Raido → hayat yolculuğu ve denge Kenaz → içsel ışık ve yaratıcılık Özellikle sembollerin günlük hayatta nasıl kullanılabileceği kısmı oldukça akıcı ve merak uyandırıcıydı. Kitap ağır bir dille yazılmadığı için, spiritüel konulara yeni ilgi duyanların da rahatlıkla okuyabileceğini düşünüyorum. Tabii Atlantis ve Mu kıtası gibi bölümlerde “acaba gerçekten olabilir mi?” diye sorguladığım yerler oldu. Bu yüzden tamamen inanarak değil; farklı bakış açılarını keşfetmek için okumak daha keyifli olabilir diye düşünüyorum. Eğer mitolojiye, kadim sembollere, enerjilere ve mistik öğelere ilginiz varsa bu kitap tam size göre olabilir. Bana biraz “kendini keşfetme yolculuğu” hissi verdi diyebilirim.
Kadim Bilgilerin Işığında RuneŞebnem Ekşib · Ceres Yayınları · 202324 okunma