2026 31. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2026 00:00
“Çıban”, ilk sayfalardan itibaren beni içine çeken, sadece bir kurgu değil aynı zamanda düşündüren bir hikâye oldu. Başta Serdar’ın disiplinli, zeki ama kibirli yapısını okuyunca klasik bir başarı hikâyesi okuyacağımı sanmıştım. Fakat olaylar ilerledikçe kitabın çok daha derin bir yere dokunduğunu fark ettim. Hikayenin merkezinde iş odaklı ve kibirli bir mühendis olan Serdar yer alıyor. Serdar, "Vortex" adlı insansız hava aracı projesinin kritik test sürüşüne hazırlanırken hayatı sıradan akışında ilerlemektedir. Dedesinden kalan gizemli bir kutudan çıkan demir parçası ve defterle birlikte yardım ettiği Bekir amcanın hastaneye kaldırılmasıyla her şey değişir. Serdar hastanede Doktor Ezgi ve adaleti arayan avukat Ayruk ile tanışır. Bekir amcanın gizemli sözleri Serdar'ı derin bir araştırmaya iter. Serdar araştırmasını derinleştirdikçe, antik Luvi medeniyetinin aslında gelişmiş bir dijital altyapıya sahip olduğunu keşfeder. Geçmiş ve geleceğin çizgileri bulanıklaşırken, Luvi medeniyetine ait videolardan birinde şoke edici bir gerçekle karşılaşır: Videoda "İlk Mühendis" olarak tanıtılan kişi, tıpatıp kendisidir. Bu kırılma noktasından sonra Serdar, Luvilerden öğrendiği kadim ve ileri düzey bilgileri kullanarak kendi şirketini hızla büyütür. Ancak bu kontrolsüz güç ve hırs, onu geri dönüşü olmayan tehlikeli bir sarmala sokar. Karakterindeki ahlaki sınırlar bulanıklaşırken, Serdar'ın elde ettiği bu büyük güç dünyanın sonunu getirebilecek devasa bir tehdide dönüşür. Genel olarak hem akıcı hem de farklı bir atmosferi olan, okurken merak duygusunu sürekli canlı tutan bir kitaptı. Bilim kurgu, gizem ve psikolojik derinliği bir arada sevenlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
ÇıbanFurkan Emre Aynur · Tilki Kitap · 202672 okunma