2026 12. kitabı
Azize & Elif Veske Son zamanlarda çoğu insan tarafında merak edilen ve beğenilen bir eser olması sebebiyle bizde de büyük bir merak uyandırdı. Öyle ki okuma grubumuzun Mayıs ayı kitabı olarak okunmasına büyük bir heyecanla karar verdik. Kitap Azize nin hayatıyla başlıyor ve başlangıçta ciddi anlamda merak ve heyecan uyandırıyor. Olayların kurgusunu ,ilerlemesini , akıcılığıni oldukça beğendim. Ancak Aziz Mahmud Hüdayi hazretlerinin hayatını anlatan kısma gelince, geçen sene TRT1 de yayınlanan Aziz Mahmud Hüdayi dizisinin içinde buldum kendimi. Sanki kitabi okumuyor diziyi izliyorum hissi oluştu. Ayni sahneler,ayni hikayeler yer yer aynı cümlelere şahit oldum diyebilirim. Bundan ötürü bu kısmı nasil yorumlayayim bilemedim. Açıkçası biraz hayal kırıklığı diyebilirim tabi diziyi izlemeyenler için hikayenin ilerleyişi cok güzel bunda bir sorun yok. Bu kısmi kitaba eklemeden de Azize nin hikayesiyle kitap zaten yeterince beğeni alırdı. Sonlara doğru Azize nin hikayesini heyecanla okudum ancak sona yaklaşırken oldukça sıkıldım. Aynı düşüncelerin farkli kelimelerle tekrari yorucuydu açıkçası. Ve ne yazık ki klişe bir sonla bitti. Hatta Serpil ve amcası arasındaki olayi bile önceden tahmin edebilir insan. Velhasıl kelam kitabin geneli akıcı,anlatim olarak iyiydi ama uzatmak sadece kelime kalabalığına sebep olmuş. Bunun dışında Aziz Mahmud Hüdayi hazretlerinin hayatına dair bilgisi olmayanlar için oldukca güzel bir kaynak. Yazarın emeğine sağlık. Tavsiyemizdir
AzizeElif Veske · Timaş Yayınları · 202644 okunma