Puan vermedi·104 syf.····Okunma: 13 Mayıs 2026 00:00 Cicikler diye bilinen 5-A sınıfı Fatma öğretmeni çok kızdırmışlardı onun tehditlerinin üzerine susarak ceza almaktan kaçınıyorlardı. Susku oyunu diye bir oyun oynamaya başladılar bu oyun önce tüm sınıflara daha sonra ilçeye şehre hatta internet üzerinden neredeyse tüm ülkeye yayılmıştı.
Okula gelen müfettişler durumla ilgili inceleme yaparken çocukların amacını öğrenmeye çalışıyorlardı. Öğretmenlerin müdür Bey Posbıyık'ın bile çaresiz kaldığı bu durumda ne yapacaklarını bilmiyorlardı herkesin eli kolu bağlanmıştı.
Her öğretmen sessiz sakin ve kendisine can kulağıyla dinleyen bir sınıfının olmasını ister ama kitabımızdaki durum bambaşkaydı susanları konuşturmak susturmaktan daha zordu.
Çünkü susmadaki amaçlarını sır gibi saklıyorlardı ve hepsi birlik içindeydi. Bu oyun nasıl ve ne zaman sona erecekti.
Deyimlerin kullanıldığı dostluğun işbirliğinin ve maceranın olduğu harika bir çocuk kitabıydı. Her öğrencinin her çocuğun okuması gereken oldukça keyifli öğretici bir kitap herkese tavsiye ederim mutlaka okuyun ve okutun.