Okuuu
2026 56. kitabı
"Beni ağlama hakkımdan yoksun bıraktılar.." Boğazıma oturan koca bir yumru , saatler süren baş ağrısı.. İşte beni bu hale getirdin minik dostum Diana. Ertesi gün TV programında annesini terk eden bir kıza diyor ki sunucu ; o senin annen. Aklıma hemen küçük dostum geldi hemen herkes de anne olamıyor maalesef. Detaylı incelemeye geçmeden önce gerçek hayattan uyarlanmış kitapla ilgili bilgilere değinmek isterim arkadaşlar ; 2009 yılında Fransa’da yaşanan bir olayı konu alan kitap, 2019 yılında da aynı isimle filme uyarlanmış. Ayrıca yazarına da ödül kazandırmış. Şimdi gelelim incelememize ; Fransa’da 8 yaşındaki minik dostumun ebeveynleri tarafından sistematik şiddet / istismar sonucu hayatına son verilmesini ve okul, devlet ve teyze, büyükanne gibi diğer aile fertlerinin buna sessiz kalmasını işliyor kitap.Aslında öğretmenleri ses çıkarmaya çalışıyor ama dışarıya muhteşem aile imajı verilmesi ve minik dostumun ketum davranışı önlerini kesiyor. İncelememi sonlandırırken şiddetle okuyun dediğim eser ile ilgili ufak bir uyarıda bulunmak isterim arkadaşlar ; mental olarak kendinizi hazırlamadan elinize almayınnn!!
İnsan ve Duygular
SakarAlexandre Seurat · Metis Yayınları · 20255,6bin okunma