“Dünyamızın Uydusu Ay” çocuklar için hazırlanmış olsa da okurken benim bile ilgimi çeken, oldukça keyifli bir kitaptı. Kayahan Demir, ay hakkında bilimsel bilgiler verirken bunu çocukların anlayabileceği kadar sade ve eğlenceli bir dille anlatmış. Bu yüzden kitap ne sıkıcı oluyor ne de fazla bilgi yüklemesi yapıyor. Tam tersine, okudukça merak uyandırıyor.
Kitabı okurken çocukken gökyüzüne bakıp ayı izlediğim zamanlar geldi aklıma. Ayın neden bazen incecik göründüğünü, neden şeklinin değiştiğini ya da neden geceleri bu kadar etkileyici olduğunu düşünürdüm. Kitap tam da bu merak duygusuna hitap ediyor. Ayın evreleri, dünyayla ilişkisi ve uzay hakkında verilen bilgiler oldukça akıcı şekilde anlatılmış.
En sevdiğim şeylerden biri de kitabın öğretici olmasına rağmen bunu bir ders kitabı havasında yapmamasıydı. Çocukların ilgisini canlı tutacak bir anlatımı vardı. Özellikle görsellerin renkli ve dikkat çekici olması okumayı daha da keyifli hâle getiriyor. Bence küçük yaş grubundaki çocukların bilime ve uzaya ilgi duymasını sağlayabilecek güzel kitaplardan biri.
Kitap aynı zamanda çocuklara araştırma ve keşfetme isteği de kazandırıyor. Okurken insan ister istemez gökyüzüne daha farklı bakmaya başlıyor. Belki de en güzel tarafı buydu. Çünkü bazen bir çocuk kitabı sadece bilgi vermez; merak etmeyi öğretir. “Dünyamızın Uydusu Ay” da tam olarak bunu yapan kitaplardan biri olmuş.
Kısacası sıcak, samimi, öğretici ve merak uyandıran bir çocuk kitabıydı. Özellikle uzaya ilgi duyan çocukların severek okuyacağını düşünüyorum. Kitabı bitirdiğimde içimde tatlı bir keşif duygusu kaldı.