Puan vermedi·144 syf.····Okunma: 18 Mayıs 2026 14:11 Duam gerçekleşmedi deriz çünkü sınırlı zihnimizle sınırsız hikmet sahibinin gücünü fark etmeyiz. Bunu fark edip terbiye olmamız duayı yeniden keşfetmek için yazılmış harika bir kitap ile geldim.
Kalbin dua ile yeniden dirilmesi, şifalanması, imtihanı, adabı tedavisi için ve duaların kabul olmasının ortak sırlarını anlatıyor.
Sadece darda olunca değil, şükür için, şifa için, kurtuluş için Rabbimize sığınır onunla yol buluruz.
Kulun insan olma yolunda sığınağı olan duanın gücünü, bir hediye gibi vaktini beklediğini, mutluluk aracı olduğunu manevi çözümün ta kendisi olduğunu anlatıyor.
Kulun Allah ile en özel anı değil midir dua ama biz nedense acaba soruları ile o güzel sohbeti, muhabbeti, halvet anının şevkini alamıyoruz. Yeniden keşfedilecek o kadar çok şey var diyerek en önemli şeyi hep kaçırıyoruz. İnancın güzelliği sevginin, huzurun, insan olabilmenin temeli olan yegane duygunun tadına alamıyoruz.
İmanın ve inancın sığınağı olan dua kapısı tesellinin,teslimiyetin mutlak çözümün olduğu yerdir.
Öyle güzel bir anlatımı vardı ki dua hazinesinin kapağını kaldırıp kalbî taçlandıran, ruhu arındıran bir kitap mutlaka okuyun, okutun.
İnsan en çok çaresiz kaldığında değil, dua etmediğinde yalnızdır.
Dualar vardır, kayıp düşmemizi engelleyen... Dualar vardır, düşmüşsek hızla kalkmamızı sağlayan... Dualar vardır, musibetlerden muhafaza eden... Dualar vardır musibetin olumsuz etkilerini kıran...
Dua kalbin gıdası... Fani dünyada bulunuyor olmanın verdiği gurbet acısının devası...
İnsan bir duayı tekrar ede ede yüreğine tam yerleştirir, sağlamlaştırır.
Duanın neticesinde verilecek nimetlerin hakkını verebilmek için de dua et.
Dua mana bakımından iddianın, iddali olmanın tesiridir.