Ben o odada bir türlü sesimi bulamadım!
Sevgili arkadaşlar bu akşam @afyonkitapgunleri ndeki bir stattan aldığım kendisine hayran olduğum yazarlardan biri olan keşke vefat etmeseydi bir imza da bu yazardan almak istediğim bir yazar ve kitabından bahsetmek istiyorum.
#sabahhatinali #ses kitabı öykü ile harmanlanmış bir kitap karşımıza 5 tane öykü çıkıyor ve her birinden bize bir takım dersler veriyor..
SES adli öyküde kendisi olmaya çalıştığında insanın nasıl tükendiğini ve bunu Ali adlı karakter üzerinden modern ve şehir hayatı ile geleneksel taşra hayatının sert karşılaşmasını anlatır
KÖPEK abla öyküde bir çoban ile kentli bir mühendisin karşılaşmasını ve bir köpeğin trajik ölümünü anlatır derin bir sınıfsal uçurum kentli köylü çatışması ve gücü elinde bulunduranların acımasızlığını anlatır.
SİCAK SU adlı öyküde sadakat baskı karşısında gösterilen direnç ve bir kadının kocasını ele vermemek adına her şeyi göze alarak sessizliğe bürünüşünü sıcak su motifi üzerinden oldukça gerilimli ve gerçekçi bir atmosferle aktarır..
MEHTAPLI BİR GECE adlı öyküde bir gece insani değerlerin yok olduğu paranın ve gücün hüküm sürdüğü bir dünyada şefkatin ve merhametin hiç beklenmedik bir yerden toplumun en karanlık köşesinden filizlenebileceğini anlatır.
Gelelim son öykü'ye
KÖSTENCE GÜZELLİK KRALİÇESİ adlı öyküde pavyona düşmüş Bir kadın ve sarhoş adam olarak iki figürün arkasında insanın toplumsal normlar eliyle nasıl adım adım felakete sürüklendiğinin ve insan kalbinin ne kadar derin yaralar taşıyabileceğinin trajik bir manifestiğini anlatmaktadır. Yalnızca Bir aşk hikayesi anlatmaz yazar insan psikolojisinin ve vicdan mekanizmasının toplumsal ikiyüzlülüğe dair derin bir anatomik incelemesini yapar..
Bu güzel eseri sizin de okumanızı isterim... Tabii ki bir de öykü ve hikaye okumayı