2026 4. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2026 00:00
Füruzan’ın her kelimesiyle hüzün kokan dünyasına bir kez daha misafir oldum ve Kuşatma’yı yine o tanıdık, apacı ama bir yandan da sarıp sarmalayan sızıyla bitirdim. Hikâye okumanın bendeki yeri apayrıdır derim hep; Füruzan da kısalığına rağmen ömürlük hüzünler sığdırdığı öyküleriyle beni hep kendine hayran bırakırdı ve yine öyle oldu. Beş farklı öyküden oluşuyor Kuşatma; her öykü de hayatın acı köşelerini, yoksulluğun ve çaresizliğin insanı nasıl dört bir yandan kuşattığını anlatıyor bize. Kitaptaki her hikâye öyle sahici, öyle bizden ki… Kışın soğuğu, yoksulluğun boğuculuğu, geçim telaşı yine sayfalardan taşıyor. Füruzan yine o görünmeyenleri gören zihniyle; toplumun kıyısında köşesinde yaşayan küçük insanların, göçmenlerin, sömürülen emeklerin, umut mücadelesi veren kadınların dünyasını ince ince işliyor. Yine canım yana yana, kalbim kırılarak ama bir yandan da edebiyatın ve Füruzan’ın bu muazzam gücüne hayran kalarak okudum Kuşatma’yı. Her öykünün sonunda da aynı şeyi söyledim: Eşsiz kadın, iyi ki bu dünyadan geçmiş.
KuşatmaFüruzan · Yapı Kredi Yayınları · 2022345 okunma