·312 syf.····Okunma: 21 Mayıs 2026 16:40 Gece Açan Çiçekler benim için hem çok hüzünlü hem de çok etkileyici bir okuma oldu. Bu kitap aynı zamanda Tarık Tufan’ın kalemiyle tanışma kitabımdı ve daha ilk sayfalardan itibaren anlatımına hayran kaldım. Yazarın cümleleri öyle yoğun duygular taşıyor ki bazı yerlerde durup düşünmeden devam edemedim. Kitabın genelinde insanın içine işleyen bir yalnızlık, kırgınlık ve geçmiş yükü vardı.
En çok içimi burkan karakter kesinlikle Halide oldu. Onun yaşadıkları ve taşıdığı acı beni gerçekten çok etkiledi. Kitap boyunca bazı sahnelerde boğazım düğümlendi resmen. Cihangir’e ise fazlasıyla sinirlendim. Bazı davranışları o kadar bencil ve kırıcıydı ki okurken ona karşı büyük bir öfke hissettim. Nihal’in sırf babasına benziyor diye küçücük yaşta yatılı okula gönderilmesi ise beni en derinden yaralayan şeylerden biri oldu. Bir çocuğun, hiç hak etmediği bir yükün cezasını çekmesi çok ağırdı.
Tarık Tufan’ın en sevdiğim yanı karakterlerin duygularını çok gerçek hissettirmesi oldu. Kitapta herkes biraz kırık, biraz yaralıydı ve bu yüzden hikâye insanın içine dokunuyor. Bitirdiğimde geriye yoğun bir hüzün kaldı ama aynı zamanda “iyi ki okumuşum” dediğim kitaplardan biri oldu. Eğer duygusal ağırlığı olan, insanın içine işleyen hikâyeleri seviyorsanız bu kitabı kesinlikle okumalısınız.