2026 95. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2026 13:05
Bu güzel kitabı okuduğum için çok şanslı ve mutlu hissettim. Bazı kitaplar ezber bozar, bu da onlardan biri. Okumadan ve araştırmadan "fikir" sahibi olan ideolojik gözlüklüler adamı herhangi bir terör örgütü üyesi bile sayabilir. Adam araştırmış, kaynakları taramış ve olabildiğince konuyu yazmaya çalışmış. Bu, ülkemizde çetrefilli ve her an siyasete çekilebilecek bir durumdur. Havada bulut var dersin karşındaki bana ördek dedi seni vurabilir. Yazar, gerek Osmanlı'nın son zamanlarında gerek cumhuriyetin ilk yıllarındaki durumları ortaya koymaya çalışmış. Bazılarınızın doğru bildikleriyle yanlış bildikleri yer değiştirebilir. Yazar, gerek Osmanlı, eski düzen sevenleri gerek yeni düzen sevenleri hep kızdırabilir. Olaylara ideolojik değil bilimsel olarak bakmaya çalışmış. Tarihimizle, kültürümüzle, Osmanlı ve cumhuriyet tarihi ile, çağdaşlaşma kavramı ile ilgili çalışan, okuyan herkese rahatlıkla tavsiye edebileceğim değerli bir eser olmuştur. Tanıl Bora- Cereyanlar sonrası da sanki birbirini tamamlayan eserler de diyebilirim. İki eseri çapraz okumaya tutarsanız daha verimli olacağını düşünüyorum.
Türkiye'de ÇağdaşlaşmaNiyazi Berkes · Yapı Kredi Yayınları · 2019636 okunma