Asker ve Devlet Adamı Olarak Mustafa Kemal
2026 33. kitabı
Mustafa Kemal'e taparcasına hayran birisinin duygusal anlatımı. Beğendiğim yönleri; İfade üslup sohbet tadında. İşgal altındaki yurt toprağında bir kurtarıcı arama istek ve ifade edilişi çok harika. Özel hayatla ilgili abartılı da olsa değerli bilgiler içeriyor. Beğenmediğim ve yadırgadığım yönleri; Mustafa kemal'de hiçbir kusurun olmayacağını kabul etme iddiasında olmak, Hele Bandırma vapurunun "kötü bir tekne "diye gerçeğe aykırı ifade edilmesi, Dini ve kutsal değerleri Mustafa Kemal'i yüceltme adına kullanılması... Yeni kurulan inkılap hükümetinin bürokrasinin eski Osmanlı memurlarından oluşması işleyişin hantallığının aynen devam etmekte olduğunu kendine has alaycı hoş anlatımı ile hayıflanarak ifade etmekte. İsmet paşa Ali Fuat ve önde olan diğer yakın çevresinin yönetim konusundaki çekişmeleri mandacılık Osmanlıcılık hilafetçilik inkılapçılık yanlılarının oyunları Mustafa Kemal'in çoğu enerjisini bunların bitirdiğiyle ilgili tespit ve serzenişleri, Kısacası tam bir Mustafa Kemal hayranını usta bir kalemin o devre ait subjektif tespit ve duygularını okumak isteyenlere hitap eden bir kitap.
AtatürkYakup Kadri Karaosmanoğlu · İletişim Yayınevi · 2024781 okunma