Gönderi

Türk toplumunun bilim ile tanışmasının günümüzde ayakta kalabilen en eski kanıtları ORHUN YAZITLARIDIR. Göktürkler'in, buram buram kutsal kokan ilk alfabesini, aradan 1100 sene geçtikten sonra, ne yazık ki bir Danimarkalı dil bilimci ile bir Rus Türkolog okumayı başarabilmişlerdir. Bu olay, Türk toplumunu yöneten siyasetçilerin ve yönlendiren elitlerin üzerinde düşünmesi gereken çok önemli bir konudur.
Önsöz·Kitabı okudu
·
211 Gösterim
1 Yorum
Bu konuların sadece araştırılması akademik olarak yeterli görünse bile, toplumun bilgilendirilmesi için popüler alanlardan fayda sağlanmalı. Tıpkı Ahmet TAŞAĞIL'ın yaptığı gibi.
Ecem
Gönderi Sahibi
Kesinlikle öyle. Topluma da öğretilmesi çok önemli. Bak bu konuda Ahmet Taşağıl gibi Muazzez İlmiye Çığ da kendi alaninda çok kıymetli hatta tek kıymetli örnektir.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.