para para para parrada parra parra varlığı bir dert yokluğu yara
2026 65. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2026 10:52
"Bir amcamız bayılmış, karısından habersiz oturdukları evi satıp dijital koyunlara yatırmış, denizin uğultusunu bastıran acı çığlıklar yükseldi yine." " Elinizde olana sahip çıkın, duman olur tütersiniz sonra..." kitaba alıntılarla başlamak istedim. Para Gürültüsü çağdaş Türk edebiyatının usta kalemlerinden Latife Tekin 'nin Can Yayınları etiketi ile modern dünyanın ve dijital çağın parayı salt bir değişim aracı olmaktan çıkarıp insan ruhunu, doğayı ve ilişkileri esir alan boğucu bir "gürültüye" dönüştürmesini konu alır. Algoritmaların, grafiklerin ve finansal jargonun hayatı kuşattığı bir sistemde; paranın yarattığı eşitsizlik, yoksulluk ve güç ilişkilerini kendine özgü anlatımıyla eleştirir. Kitap, annenin spiritüel arayışları ile piyasa analizi yapan "Kikobaki" karakterinin dijital dünyası arasında gidip gelen çok sesli bir yapıya sahiptir. Paranın yarattığı finansal kazanç veya manipülasyon amacıyla ortaya atılan asılsız iddiaların, piyasalarda ve toplumda yarattığı çok sesli, kör edici ve kaotik bilgi kirliliğine karşı bireysel direnişler sorgulanır ve yazar bunları geleneksel büyülü gerçekçi üslubunun dışına çıkarak sokak argosu, rüya imgeleri ve finans terimlerini harmanladığı daha deneysel ve öfkeli bir dil kullanarak anlatır. "Doğasına uygun davranan birini değiştirmeye çalışmanın, ateşe, "Serin ol," demekten farkı yoktu." "Beyin aradığını bulur, kalpten hayal eden sevdiğine kavuşur!"
Para GürültüsüLatife Tekin · Can Yayınları · 2026149 okunma