John Connolly, polisiyeyi doğaüstü gerilimle harmanlayan yazarlardan. İlk bunu belirteyim de, sonra polisiyede medyum mu olur, doğaüstü unsurlar falan olur mu? diye şaşırmayın
İki yaşındaki bir çocuk bir sabah yatağında bulunamaz ve tüm oklar anneyi işaret eder. Olayı aydınlatmak için savunma avukatı Colleen Clark ile onun yardımcısı, özel dedektif Charlie Parker harekete geçer.
"Karanlığın Fısıltıları" Charlie Parker serisinin 21. kitabı ve 4,34 gibi oldukça yüksek bir puana sahip. Seri 23 kitaptan oluşuyor ve biz yazarla 21. kitabı ile tanıştık.
Kitabın ilk 150 sayfası muhteşemdi. Soruşturma on numara beş yıldızlı ilerledi. Aile içindeki çatlaklar, politik çıkarlar ve özellikle suçlanan annenin
okuyucuyu ikilimde bırakması...
Fakat bundan sonrası benim için tam bir hayal kırıklığıydı.
Çünkü, detaylar devreye girdi. Tasvirler derken tempo öyle bir inişe geçti ki, kitap resmen yerinde saymaya başladı. Finaline diyecek söz bile bulamıyorum. Soruların çoğu cevapsız kaldı.
Yine de bu yazarı okumaya devam edeceğim çünkü ilk 150 sayfa gerçekten çok iyiydi. Hikâyenin uzunluğu beni biraz hayal kırıklığına uğratsada, yazarın diğer kitaplarını merak etmiyor değilim.
Kitap bitince kim ne yazmış diye baktım. Allah sizi inandırsın çoğu kitaba 10/10 vermiş. Üstelik yorumların çoğu yapay zekâ ile yazılmış. Bunu da geçtim: Arkadaşlar karanlık geçmiş kitabın hangi sayfasında yazılı? Korku nerede? Gerilim nerede? Fısıltı nerede? Veeeee ters köşe nerede???
Yemin ederim yazılanları okuyunca ben utandım. Bu kadar abartı, bu kadar benzer yorumlar... Ve bol miktarda 10/10.
Not : Serinin 21. kitabı olmasına rağmen bağımsız olarak da rahatlıkla okunabilir.