···Okunma: 24 Mayıs 2026 21:47 Hikâyenin ana kahramanı Tony Webster, kırk yıl önce yaşadığı bazı olayları anımsar ve onları zihninde gelişigüzel bir sıraya dizerek bize aktarıyor.Kitap bu şekilde ilerlerken Tony Webster, bir mektup alır ve herşey bir anda bambaşka bir konuya dönüşür. Mektupta eski yakın arkadaşının ölmeden önce kendisine bir günlük bıraktığını öğreniyor. Günlüğe ulaşmak için eski kız arkadaşına ulaşması ile ilerleyen kitap, Tony 'nin geçmişiyle olan hesaplaşmasına ,kendisiyle olan karşılıklı diyaloğuna dönüşüyor.Aslında hiçbirşeyin göründüğü gibi olmadığını farkettiği anları büyük bir merakla okuyorsunuz :) Eski kız arkadaşının sürekli " Anlamıyorsun, hiçbir zaman anlamadın, anlamayacaksın " cümlesini tekrarlamasına tanık olup kitabın sonuna kadar neyi anlamadı acaba diye merakla ilerliyorsunuz Ama sürpriz :) Tony hiçbir zaman o cümleyi somut olarak duyamıyor ve okurda öğrenemiyor. Sanırım yazar burada sonu sizin hayal dünyanıza bırakıyor. Bu güzel ama ben Tony'nin anlayıp anlamadığınıda öğrenmek isterdim.. Yada kendi anladığımı keşke ona aktarabilsemde adamcağız işkenceden kurtulsa diyede düşünmedim değil :)
Kitap başta çok ağır ve sıkıcı gelebilir. Asla yeni kitap okumaya başlamış birisine uygun değil.
Konuşma çizgisi kavramı olmadığı için düz metinmiş gibi algılayıp bir anda diyalogun içinde buluyorsunuz kendinizi. Ama alıştığınızda keyifli gelmeye başlıyor. Ortalarına doğru asıl konuyu anlayıp kitaba daha sıkı sarılıyorsunuz.
Ben yazarın diğer kitaplarınıda deneyimleyeceğim.İlk kez okuyacak olanlar bu kitabından başlamasın diyeceğim ama hepside aynı formattamı bilmiyorum :)
Kitap okumaya gönül vermiş, birçok baş yapıtı okuyup anlayabilmiş okurlara tavsiyemdir.