D Koğuşu
2026 37. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2026 10:16
D Koğuşu, gerilim kitaplarını seven biri olarak beni gerçekten şaşırttı; hatta beklediğimin çok üstünde bir kitaptı diyebilirim. Olaylar, tıp öğrencisi Amy’nin bir gece boyunca D Koğuşu adlı psikiyatri ünitesinde nöbet tutmak zorunda kalmasıyla başlıyor. Amy aslında burada bulunmak istemiyor çünkü geçmişinden kaçamadığı biri de bu koğuşta bulunuyor. Ama mecburi sebepler yüzünden geceyi orada geçirmek zorunda kalıyor ve asıl gerilim de tam burada başlıyor. Kitap geçmiş ve şimdiki zaman odaklı ilerliyor. Saatler ilerledikçe gecenin bir türlü bitmemesi, ortamın giderek daha rahatsız edici hale gelmesi ve yaşanan olayların gizeminin artması kitabın atmosferini inanılmaz güçlü yapıyor. Telefonun çekmemesi, acil durumlar dışında çıkışın neredeyse imkânsız olması ve Amy’nin gece boyunca kendini kapana kısılmış gibi hissetmesi, okurken gerilimi daha da hissettiriyor. İlerleyen sayfalarda karakterlerin tuhaf davranışları, Amy’nin gerçeği ve hayali ayırt etmekte zorlanması, elektriğin gidip gelmesi gibi detaylar kitabın psikolojik gerilim yönünü çok güçlendiriyor. Resmen karakterin korkularını hissettim diyebilirim. Özellikle Amy’nin kime güvenip güvenemeyeceğini bilememesi ve sürekli zor kararlar vermek zorunda kalması hikâyeyi daha sürükleyici hale getiriyor. Okurken sürekli “bir sonraki sayfada ne olacak?” hissi oluşuyor çünkü her bölümde yeni bir gizem ortaya çıkıyor. Bazı sahnelerde gerçekten şok oldum çünkü olaylar tahmin ettiğim gibi ilerlemedi. Kitap insanı sadece korkutmaya çalışmıyor, aynı zamanda karakterin yaşadığı paranoyayı ve çaresizliği de hissettiriyor. Özellikle koğuşun verdiği o boğucu atmosfer insanın içine işliyor. Kitabın sonu güzeldi ama daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Psikolojik gerilim sevenlerin kesinlikle şans vermesi gereken, sürükleyici ve akılda kalan kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum. Ayrıca D Koğuşu kitabını sevdiyseniz Sessiz Hasta kitabını da öneririm. Çünkü ikisi de psikolojik gerilim hissini çok iyi veriyor ve okurken sürekli karakterlerin zihninin içinde kayboluyormuşsun gibi hissettiriyor. Özellikle gizem ve ters köşe olayları sevenlerin büyük ihtimalle hoşuna gider. Kitap puanlaması: 7/10
D KoğuşuFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20243,549 okunma
4.913 Gösterim
Yazarın zaten en önemli özelliği ters köşe yapması 😁Ben de kitabı gece okumuştum ve çok korktuğumu hâlâ hatırlıyorum.Kitapta kurgu hataları da var ama gene de insan kitabın sayfaları içinde kaybolmuş gibi hissediyor. Siz de 26 saatte okumuşsunuz. Yedi puancık mı verdiniz? 🧐🧐😧🤔😬
Muallime Hanım bakalım. 😅 İyi okumalar dilerim. 🙂🙏🏻
Yazarın kitaplarını okurken o yüzden hiç tahmin yürütemedim.Tarzını bildiğim için hep tersi çıkıyordu😁Sakın Yalan Söyleme kitabında baş harfleri bilerek öyle vermesi acayip sinir bozucuydu🤣Düşmedim ama😆
Muallime Hanım rica ederim, keyifli okumalar. 🙂🙏🏻
Çok güzel yazmışsın emeğine sağlık. Acilen hizmetçi serisini tavsiye ediyorum.
Sinem Aydoğan keyifli okumalar. 🙂🙏🏻
Bu arada ben size Mahkum adlı kitabı demiş miydim? Onu da beğeneceğinizi düşünüyorum aynı yazarın kitabı.
Muallime Hanım teşekkür ederim. Kitapla kalın. 🙂🙏🏻
Kitabı çok güzel değerlendirmişsiniz, yorumlarınızın çoğuna katıldım. Ben de okuyup çok sevenlerdenim :) O yüzden puanı görünce içimden sadece 7 mi? geçti açıkçası.:)
Asthley
Bir çok gerilim kitabı okudum, gerçekten o kadar güzel kitaplardı ki yani böyle sonunu asla ama asla tahmin edemeyeceğim kitaplardı. Evet güzel bir kitaptı, sonu beni çok şaşırttı, asla tahmin ettiğim gibi değildi ama çok çabuk her şey netleşti. Yani bazı şeyler cevaplanmadı mesela. O yüzden üc puan kırdım. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. 🙂🙏🏻
Birkaç kez karşıma çıkıyordu, bu yazarın henüz hiçbir kitabını okumadım. İncelemenizi okuyunca bir şans vermek istiyorum. Pek gerilim kitapları okuyan biri değilim ama bu kitabı okuyacağım. 😊
Asthley
Ayşe Kaçmaz Çok teşekkür ederim hocam önerileriniz için, keyifli okumalar dilerim. 🙂🙏🏻
Psikolojik gerilim için benim önerim : Ne Yaptığını Biliyorum. Okumanızı tavsiye ederim🙏🏼
Şeyma Erdem Teşekkür ederim. 🙂🙏🏻