2026 39. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2026 00:27
Son zamanlarda okuduğum en en en etkileyici romandı. Dil akıcı, olayların ilerleme şekli etkileyici, her seferinde bir sonraki sayfayı merak ederek okudum. Hasan Sabbah hepimizin tarihten adını duyduğu biri. Ama zihniyetini, amacını, yaptığı ve sebep olduğu işleri bu şekilde kurgu bir metinde okumak güzeldi. Kitapta anlatılan tarihi olayların kitapta anlatıldığı gibi yaşanmadığı üzerine birçok farklı görüş var. Tarihe meraklı okurlar belki bundan rahatsız olabilir ama buna takılmayıp kurgu olduğu bilerek okunduğunda oldukça keyif verecektir diye düşünüyorum. İnsanlar için 'inancın' ne kadar önemli olduğu, gerçekten inanan insanın neler yapıp neleri göze alabileceği, aslında herhangi bir şeye gerçekten inanan insanın ne kadar tehlikeli olabileceği kitabın başından sonuna kadar vurgulanıyor. İnsanı asıl etkileyen ise inandırmak isteyen insanın neler yapabildiğiydi, yani Hasan Sabbah'ın. Zekasını, ikna gücünü, insanlar üzerindekini güçlü manipülasyon yeteneğini kısacası kendisinde var olan bütün artıları amaçları uğruna öyle zekice kullanmış ki etkilenmemek mümkün değil. Sonuç olarak okumadıysanız mutlaka ama mutlaka okuyun. Kitabı okurken 'yok artık' , 'bu kadar da olmaz canım' , ' bunu da yapmış olamazsın' diyerek okuyacağınız, etkileyici ve sürükleyici tarihi bir roman.
Fedailerin Kalesi AlamutVladimir Bartol · Koridor Yayıncılık · 201249,9bin okunma