Mektuba Saklanmış Ayrılık
2026 1. kitabı
Ayrılış, daha ilk sayfalardan itibaren insana yoğun bir duygu geçiren kitaplardan biri. Okurken sadece bir hikâyeyi değil; özlemi, yarım kalmış duyguları ve insanların birbirinden uzaklaşırken içlerinde taşıdığı sessiz kırgınlıkları da hissediyorsunuz. Kitap boyunca en çok dikkatimi çeken şey, duyguların çok doğal aktarılması oldu. Abartılı değil ama etkileyici bir anlatımı var. Özellikle geçmişle hesaplaşma, unutamama hissi ve insan ilişkilerindeki eksik kalmışlık çok gerçek hissettiriliyor. Bazı cümlelerde durup düşünme ihtiyacı hissettim çünkü kitap sadece bir ayrılığı değil, insanların zamanla değişmesini ve bazen aynı yerde kalamamasını anlatıyor. Akıcı dili sayesinde kısa sürede okunuyor ama verdiği his uzun süre kalıyor. Duygusal yoğunluğu yüksek ama yormayan bir kitaptı benim için. Sessiz bir hüzün taşıyor ve insanın kendi hayatından parçalar bulmasını sağlıyor. Melankolik, samimi ve düşündüren kitapları sevenlerin seveceğini düşünüyorum. Bitirdiğimde geride hafif bir boşluk hissi bırakan kitaplardan biri oldu
AyrılışÇağan Irmak · Doğan Kitap · 2024898 okunma