Efsanevi Harry Potter serisinin ilk kitabı, bu kitap evrenin bir başlangıcı ve serinin en masum kitabıdır. Felsefe taşı ile 2.kitap olan Sırlar Odası da daha çok küçük yaştaki çocuklar için yazılmış gibi hissettirir (çocuktan kastım gerçekten çok küçük yaşlar). Hatta ilk kitabı bir hikâye kitabı gibi desem alınmazsınız herhalde. Seri ilerledikçe daha karanlık bir tona bürünüyor.
Bu kitap için diyebileceğim şeyler ise kitabın güzel ve eğlenceli oluşudur. Tabii seride mantıksızlıklar da yok değil. Mesela Yasak Orman herkese yasak deniyor ama ceza olarak çocukları oraya yolluyorlar. Yani burada bir mantık beklemek pek doğru olmayacak sanırım.
Çünkü bu kitap en başta dediğim gibi güçük yaşdaki çocuklar için tasarlanmış gibi duruyor ve böyle bir anlamsızlık bu ilk kitap için olması gayet normal.Kitabın en çok nefret ettiğim yanı ise olayların sadece iki bina etrafında dönmesidir. “Yok işte Gryffindor şöyle güzel, buradan şu büyük büyücüler çıktı, dünyayı değiştirdi. Yok işte Slytherin çok kötü, Karanlık Lord oradan çıktı, oraya gidilmez…” tarzı bir yaklaşım var. Arkadaş, sadece bu iki binası mı var Hogwarts’ın? Diğer iki binaya ne oldu? Onlar olayı resmi renklendirsin diye araya katılan ama pek belli olmayan, arka planda kalan renkler mi? Allah aşkına, bu iki binaya neden doğru düzgün yer verilmiyor?
Şu an Harry Potter hayranlarına sorsak çoğu ya “Gryffindor’luyum” der ya da “Slytherin” der. Çünkü diğer binalara hiç odaklanılmadı ve insanlar o binaları pek tanımıyor. Yani bu tam bir ayrımcılık; eserdeki önemli elementleri katmamaktır. Yazar ilerleyen kitaplarda Allah’tan diğer binalardan birkaç önemli karakter ekliyor da diğer binaları da tanıyabiliyoruz
Kitapta olaykarın anlatılması çocukların normal yaşantısına çokca değinilmesi benim için geyet hoşdu özellikle okulda yapılan maçlar çok hoşuma gidiyordu.Son olarak kitabta eleştireceğim şey dambıl emicem olacak kendisini çok severim o ayrı mesela ama bu kitapta sonda resmen sırf harry nin sınıfı kupayı kazansın kötülen cezalandırılsın diye Gryffindor a yapılan herşey için puan veriliyor yani harry nefes alsa puan verecekmiş gibi bir durum oluştu sonda bu beni çok gıcık etti burdan dambıl emiceye sesleniyorum böyle yapma
İYİ OKUMALAR DİLİYORUM