2026 50. kitabı
Merhaba kitap sever dostalrım kitaplığımda yeni bir yolculuğa çıkmanın heyecanı içindeyim. Görselde de görebileceğiniz gibi, elime aldığım bu çalışma beni daha kapağıyla kendine çekmeyi başardı. Kitap iyinin ve kötünün, gücün ve kurnazlığın mücadelesi... Atsız’ın dili zaten başlı başına güçlü ama bu hikâyede doğa, mücadele ve semboller öyle etkileyici işlenmiş ki okurken kendimi bir destanın içinde yürüyormuş gibi hissettim. Bozdoğan’ın gökyüzündeki özgürlüğüyle Sarı Yılan’ın sessiz ama tehlikeli varlığı arasında geçen mücadele, aslında sadece iki canlıyı anlatmıyor. Gücü, iradeyi, korkuyu ve direnmeyi de simgeliyor. Sayfalar ilerledikçe çocuk kitabı gibi görünen bu hikâyenin altında ne kadar derin anlamlar olduğunu fark ediyorsunuz. O kadar çok beğendim ki Kitabın çizimleri de ayrı bir güzeldi. O sıcak tonlar ve masalsı atmosfer, anlatıyı daha da etkileyici hale getirmiş. Kısa olmasına rağmen zihnimde uzun süre yer edecek kitaplardan biri oldu. Hüseyin Nihal Atsız’ın kaleminden çıkan Her Çağın Masalı: Bozdoğan’la Sarı Yılan, adından da anlaşılacağı üzere sadece bir döneme değil, tüm zamanlara hitap eden bir derinliğe sahip. Selçuk Ören’in büyüleyici çizgileriyle buluşunca, okuma deneyimi adeta görsel bir anlatıya dönüşüyor. Alın aldırın dostlarım harika bir kitap. Yeni kitaplarla buluşmak dileğiyle Sevgiler.
Bozdoğan'la Sarı YılanHüseyin Nihâl Atsız · Ötüken Çocuk Yayınları · 202521 okunma