Yazarın daha önce #ruhumunyarısına isimli eserini okumuş ve beğenmiştim.Bu eserde gayet sürükleyici olmuş.Kitabın gerçek hayat hikayesinden alınaması da onu etkileyici kılıyor.Birben isimli kadının hikayesine konuk olurken,hayatının ne kadar zor olduğunu anlıyor yine de denemekten vazgeçmeyen ve kendisini seven ruhuyla hayata tutunma çabası bizler umut veriyor.Konusundan bahsedecek olursam;
Birben'in babası pilot annesi ise ev hanımdır.Babası ne kadar modern olsa da annesinin gerici zihniyeti ve verdiği kararlar ön plana çıkmaktadır.Birben balerin olmak ister ama annesi şiddetle karşı çıkar.Babası kızının arkasında durmaya çalışsa da annesi kararını çoktan vermiştir.Birben öğrencilik hayatlarında aşkı hep yanlış adreslerde aramış ve nihayetinde ailesinin de onayı ile Rıfat ile evlenmiştir.Rıfat'tan hoşlansa da evlilikleri iyi gitmez.Rıfat alkol bağımlısı olması ve evini ihmal etmesiyle daha da ileri gidip Birben'e şiddet uygulaması ile evlilikleri çıkamaza girer.Oğulları Onur'un doğması da bu evliliği kurtarmaz.Aile evine dönen Birben burada da kendini yük gibi hisseder.Memur olup hayatına devam eder.Artık tek derdi oğlu ile iyi bir hayat yaşamak ve oğluna sahip çıkmaktır.Kendi hayalini kurduğu Balerinlik mesleğini oğlunun benimsemesi ve bu kulvarda ilerlemesi Birben'i oldukça duygulandırır.Daha sonraki aşk hayatı ve evlilik dönemlerinde de Birben asla başarılı olamaz.Ne zaman bir erkeğe güvenip inansa,hep hayal kırıklığına uğrar.Denemekten vazgeçmez ama denedikçe ilişkiler çıkmaza girer.Oğlu yurt dışında yaşamaya başlaması ile Birben derin bir yalnızlık hisseder.En sonunda Demans hastası olduğunu öğrenince Huzur evine gitme kararı alır.Geçmişe dönüp baktığında asla pişman olmadığı bir hayatı yaşadığı için teselli arar.Güçlü bir kadın olarak her zaman dimdik ayakta durması yönüyle de örnek bir anne diyebiliriz.
Birben salt bir roman olmanın ötesinde, güçlüklere karşı ayakta durmanın,asla pes etmemenin,herşeye rağmen umuda tutunmanın bir örneği olmuş.Kesinlikle tavsiyemdir.