2026 4034. kitabı
Mola Yeri’ni büyük bir beklentiyle elime almıştım ama maalesef benim için ortalama bir okuma deneyiminin ötesine geçemedi. Konu aslında fena değil; günlük hayatın içinden, durup soluklanma anlarına odaklanan bir hikâye vaadi var. Fakat anlatım o kadar yüzeysel kalmış ki karakterlerle gerçek bir bağ kuramadım. Karakterlerin duyguları çoğu yerde havada kalıyor. Derinleşmesini beklediğim sahneler hızlıca geçiyor, bazı olaylar ise gereksiz yere uzatılmış gibi hissettirdi. Özellikle diyaloglar bana biraz yapay geldi; doğal bir akış yerine sanki mesaj verme çabası ön plandaydı. Kitabın dili sade ve akıcı, bu yüzden okunması zor değil. Ama akıcılık tek başına yetmiyor. Okurken “şimdi bir şey olacak” diye beklediğim anlar oldu, fakat hikâye hep aynı tempoda ilerledi. Ne çok etkileyici bir doruk noktası vardı ne de bitirdiğimde bende iz bırakan bir final. Kötü bir kitap diyemem ama beklentimin altında kaldı. Çerezlik, kafa yormayan bir okuma arayanlar için uygun olabilir; ancak derinlik ve güçlü karakter gelişimi bekleyenler için yetersiz kalabilir. Benim için ne çok sevdiğim ne de tamamen hayal kırıklığı yaşadığım, ortada kalan bir kitaptı.
Mola YeriNat Cassidy · Nox Yayınları · 2026106 okunma