Kitap Adı: Ali Nazik
Yazar: Anıl Basılı
Bazı savaşlar kılıçla değil, incelikle kazanılır.
Sütliman Okulu yıkılmasın diye bir araya gelen o güzel çocuklar...
Zarafet Hala’nın espirili bilgeliği, Efendi Dayı’nın Zarafet Hala ile didişmeleri, Narin ve Kibar’ın o saf kardeşliği... Nezaket Anne ve Hürmet Baba’nın öğrettiği değerlerle, Munis Öğretmen’in rehberliğinde; Zamir, Vefa, Hasan, Hazan, Çiçek ve Gülgüzeli ile birlikte bir okulun ötesinde, aslında 'insanlık okulunu' korumak için veriliyor bu mücadele.
Ali Nazik, sadece bir çocuğun ismi değil; haksızlığa karşı dimdik duran, sesini nezaketle yükselten herkesin hikayesi.
Çocuklara, okulunu ve hatıralarını savunmanın ne kadar asil bir duruş olduğunu anlatan bu masal, yetişkinlerin de unuttuğu o duyguyu bize geri getiriyor: Birlikteysek güçlüyüz, naziksek yenilmeziz.
Eğer siz de çocuk kalbinizi bir yerlerde unuttuysanız, bu güzel ekiple tanışmaya davetlisiniz.
@anilba Yazar Anıl Basılı, sadece bir hikaye anlatmıyor, bize 'insan kalabilmenin' o unutulmaya yüz tutmuş sözlüğünü yeniden yazdırıyor. Eğer hayatın koşturmacası arasında inceliğinizi kaybettiyseniz, bu kitap ruhunuza iyi gelecek bir mola yeri. Şiddetle tavsiye ederim. Anıl BasılıAli Nazik
Ali NazikAnıl Basılı · Timaş İlk Genç · 202645 okunma