Hayal kırıklığı
2026 28. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2026 16:08
Athica yayınlarının bu serisini severek takip ediyorum. Bu yeni kitabı özellikle kapak tasarımıyla fazlasıyla ilgimi çekmişti. Büyük bir merakla başladığım kitabın kapağını tam bir hayal kırıklığıyla kapattım halbuki birkaç kere okumak istediğim kitaplardan birine dönüşmesini tercih ederdim. Bence en büyük eksikliklerden bir tanesi kitabın bir amacı yok. İyileştirme serisi adı altında daha fazla yapayalnız karakterlerin acılarını okuduğumuz bir kitap olmuş. Karakterlerin gittiği kitapçıya bir mucize yaşamaya gittikleri söyleniyor ama mucizenin onlara hiçbir şey kattığını düşünmüyorum. Maalesef büyük bir potansiyel harcanmış gibi hissettim. Editörler popüler diye kitapçılarla alakalı her türlü fantastik, kurgu romanı böyle iyileştirme serisi adı altında yayınlamaya devam ederlerse seriyle halk için yakaladıkları bu güzel etkiyi kaybettirecekler. Ayrıca uluslararası bir roman yazan yazarımızın bütün karakterlerin isminin birbirine benzememesine dikkat etmesini dilerdim. Sonuçta dünyadaki her okur ‘Japon’ olarak doğmuyor. Söylenebilecek daha pek çok şey var ama bu ladarı da yeterli olur diye düşünüyorum. Bu kitabı okuyup çok beğendiyseniz serinin diğer kitaplarına da göz atmanızı tavsiye ederim.
Sakura Mevsimi KitapçısıTakuya Asakura · Athica Yayınları · 202681 okunma