Aşıklar Ölmez
2026 37. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2026 17:45
Hayatını okuduğumuz Yahya efendi Sultan Süleyman'ın sür kardeşi. Sultan Selim eşinin sütü şehzadesini doyurmaya yetmediğiden süt anne arayışına girer ve Ömer efendinin eşi bir vakit önce doğum ettiğinden süt anne adayı olarak saraya giderler ve Yahya ile Süleyman süt kardeş olur. Sultan Süleyman toprakları, Yahya efendi gönülleri fetheder. Ene kitabından sonra okuduğum yine harika bir kitap. Her sayfasında ölümü düşündüren, yine etkisinde kaldığım bir eser oldu. Dünyayı çok sevdiğimden mi ölmekten korkuyordum? Yani dünya mı vardı gönlümde? Yaşamaya mı sevdalanmıştım? Hiç ölmeyeceğimi mi sanmıştım? Gönlümde kimi saklamıştım ve kime saklamıştım gönlümü? Ya şimdi ölsem... Tam şuan... Ne olacaktı? Mahcubiyet mi hissedecektim yoksa sancı mı? Ne götürecektim bu dünyadan yanımda? Suç mu günah mı, acı mı? İstemsizce zihnimde yankılanan şu sorular ve yine kitaptan bir cevap: Korkuyordum ama öleceğimden değil, Allah'a mahcup olarak öleceğimden korkuyordum. Ölmek korkusu değil de ölüme hazır olamamak korkusuydu bu. Ve ben hiç hazır degildim buna. Son sayfalarında gözyaşlarımı tutamadım ve aklıma kitapta geçen şu cümle geldi: Yaş gözden aksa da gönülden gelir.
Sır: Aşıklar ÖlmezFatih Duman · Nesil Yayınları · 20153,108 okunma