···Okunma: 26 Mayıs 2026 23:20 Tarihi Hoscakal Lokantasi icerisindeki oykuler aslinda bir kaybin ve kaybedisin anlatilari. Insanlarin caresizlikleri, mutsuzluklari ve hayal kirikliklariyla yogrulmus hayatlarina taniklik ediyoruz. Gunluk hayatin icinde surekli bir kosusturma halindeyiz; bir yerlere yetismeye, bir seyleri duzeltmeye calisiyoruz. Fakat ugrastigimiz, zihnimizde buyuttugumuz dertlerin cogu birbirine benziyor.
Kitabi okurken dikkatimi ceken nokta ise insanlarin acilarinin ortak olmasiydi. Hepimiz benzer kirginliklar, eksiklikler ve kayiplar yasiyoruz; fakat bunlari anlatis bicimimiz bizi birbirimizden ayiriyor. Cunku insan, dertleriyle degil; onlari tasima ve ifade etme sekliyle farklilasiyor.
Sermin Yasar, sade ama derinlikli anlatimiyla siradan hayatlarin icinde biriken sessizlikleri ve duygusal yukleri oldukca etkileyici bir sekilde aktarmis. Bu yuzden kitap yalnizca karakterlerin hikayelerini degil, okurun kendi hayatindan parcalar bulabilecegi duygusal bir yuzlesmeyi de beraberinde getiriyor.