2026 34. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2026 23:10
Merhaba kitap severler Bir dünya klasiği ile geldim Jane Eyre Charlotte Bronte 626 sayfa 10/8 Jane, küçük yaşta annesini ve babasını kaybettiği için dayısının yanına sığınmak zorunda kalıyor. Dayısı yaşarken hayatı bir nebze güzelken dayısının ölümünden sonra, yengesi ve kuzenleri ile zorlu bir hayat yaşıyor. Her zaman adalet ve hakkını koruyan bir kız olduğu için çok zorbalığa maruz kalıyor. Yengesi daha fazla dayanamayıp onu, yatılı okula verir ve hayatı buradan sonra değişir. 8 yıl okulda kalır ve mürebbiye olur. Oradan özel bir evde mürebbiye olarak iş bulur 19 yaşındaki Jane hayat yolcuğun da neler bekliyor? Aşk, acı, gurur ve hayatta kalma mücadelesi... Asla öğrenmekten ve okumatan asla vazgeçmeyen bir kadın... Kendi ayaklarının üstünde durup kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürebilecek mi? Aşık olduğu adamın ihanetini nasıl aşacak? Alıntılar Ömründe İlk olarak öç almanın tadını duyuyordum. Elimden geleni yaptığım halde beni ille de sevmeyen kimseleri ben de sevmemeliyim. İnsan yaratılışı gereği kusurludur. En parlak yıldızların bile üzerinde lekeleri vardır. Öyleyse üzüntüye neden kaptiralim kendimizi mademki ömür kısa ölüm de mutluluğa giden bir yoldur. Sevgi dolu bir ortamda ki sebze yemeği, Nefret dolu bir ortamda ki besili danadan yeğdir. Kadınlar çorap örmekle piyano çalıp nakış işlemekle yetinsin demeleri dar kafalılıktır! Yaşam koşulları ve onurum gerektirse ben yalnız da yaşayabilirim. Mutluluk alabilmek için ruhumu satmaya gerek yok. Gereken tek büyü sana bakan gözlerin sevda dolu olmasıdır. Uzak dağlardan bir sel boşandığını azgın suların yaklaştığını duyabiliyordum. Yalnız ne ayağa kalkacak iradem vardı ne de kaçacak kadar gücüm.
Jane EyreCharlotte Brontë · Can Yayınları · 202042,2bin okunma