2026 52. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2026 09:10
Yalnızca birkaç gününüz kaldığını bilseniz, sayılı günlerinizi bir cinayeti çözmeye ayırır mıydınız? Stan LaFleur tam da bunu yapıyor. Alman asıllı bir Türk. Dedektif ama biraz şair. Ölümüne çok az kalmışken kendi sonuna değil, başka birinin ölümüne odaklanıyor. Örümcek Burgacı ile birlikte alternatif bir 1974’e gidiyoruz bu kez. “Hiperdemokrasi” ile yönetilen bu dünyada insanlar, yararlılık durumlarına göre verilen yaşam vizeleriyle hayatta kalabiliyor. Faydasız görülenlerin ise zamanı doluyor. En ürkütücü tarafıysa kimsenin bunu sorgulamıyor oluşu. İnsanlar sisteme alışmış, ölüm olağanlaşmış, yaşam bile ölçülebilir bir şeye dönüşmüş durumda. Ama tüm bu karanlık fikirlere rağmen kitap boğucu değil. Aksine; ironik dili, absürd mizahı ve sürükleyici anlatımıyla sizi düşünürken gülümsetiyor. Belki de bu yüzden anlattığı dünya çok uzak gelmiyor. Çünkü insanın yalnızca “işe yaradığı” kadar değer gördüğü bir düzene aslında hiç yabancı değiliz. Absürd,polisiye tonlu,zekice diyalogları olan, gerçeklikle hafif oynayan bir atmosfer var. İlk kez okuyarak Alper Canıgüz evrenine dahil oldum.
Örümcek BurgacıAlper Canıgüz · Everest Yayınları · 2025691 okunma