···Okunma: 27 Mayıs 2026 16:48 Selam kitap dostlarım! Bugün sizi kelimelerle adeta bir sinema filmi çeken, kurgunun sınırlarını darmadağın eden muazzam bir kalemin oyun alanına davet ediyorum.
Viator'un Güncesi - @rosieburada
Keşke çok daha önce tanışsaydım dediğim vizyoner bir yazarın ellerinden çıkan Viator’un Güncesi, polisiye ve psikolojik gerilimi meta-kurmaca ile öyle dâhice harmanlamış ki, yazarın zekasına ve anlatımının asaletine hayran kalmamak elde değil. Edebi doyumu zirveye taşıyan, adeta büyüleyici bir şaheser duruyor karşımızda.
Hikaye, şehirde baş gösteren esrarengiz cinayetlerin gölgesinde, yazar Leylim Şayeste’nin kendi yarattığı "Viator" karakteriyle olan sıra dışı yüzleşmesini konu alıyor.
Yazar, öyle illüzyonist ve güçlü bir anlatım sergilemiş ki, kağıt üstündeki bir karakteri somut bir varlığa dönüştürerek "Hangisi doğru, hangisi kurmaca?" sorusuyla zihninizde fırtınalar koparıyor.
Kurulan o karanlık ve tekinsiz atmosfer, sayfaları nefes almadan çevirmenizi sağlarken, yazar adeta bir psikolog titizliğiyle insanın kalıplara sığmayan doğasını, içimizdeki iyilik ve kötülük dengesini ilmek ilmek işliyor.
Sadece bir "kim yaptı?" gizemi sunmakla kalmayıp, zihnimizin yarattığı gölgelerin gerçek insanlardan daha somut olabileceğini gösteren bu yüksek dehalı kurguyu mutlaka kütüphanenize eklemelisiniz.
Yeni kitaplarını ve yaratacağı yeni dünyaları sabırsızlıkla beklediğim bu eşsiz yazarın büyüsüne kapılmaya hazır olun. Şimdiden keyifli okumalar dilerim!