2026 50. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2026 19:06
Basın açıklaması; :) - Kitaba puanım 7.5 ama uygulamamızda ara puanlar yok. İncelemeye başlamadan belirmek istedim. İlk kitaba 7 vermiştim. BİRAZ cümle yapılarının iyileştiğini düşünüyorum çünkü. Devrik cümleler dolusu bir giriş oldu kusuruma bakmayın ve kitaptan daha uzun bir inceleme yazmış olduğumu görmezden gelinnnn. Öncelikle bir konuda anlaşalım. Bu seri dark romance falan değil. Bu bildiğin polisiye/dram. Evet içinde romantik bir ilişki var ama hikâyenin merkezinde travma, intikam, cinayetler ve yıllar boyunca hayatı mahvolmuş insanlar duruyor. Özellikle bu ikinci kitapta gerilim tarafı çok daha baskındı. Sürekli şimdi bir şey olacak hissiyle okudum. Ortaya çıkan yeni katiller, geçmişten gelen parçalar ve olayların giderek büyümesi yüzünden kitabı elimden bırakmak gerçekten çok zordu. İlk kitaba göre bu kitabı daha çok sevdim. Hâlâ edebi açıdan sıkıntılarım var. Diyaloglar bazen fazla yapay geliyor ve bazı cümleler hâlâ bayat. Ama ilk kitaba kıyasla kalemin biraz daha toparlandığını düşünüyorum. Özellikle olay akışı çok daha sürükleyiciydi. İlk kitapta gözüme daha fazla batan şeyler burada biraz geri planda kaldı çünkü hikâye insanı sürekli içinde tutuyor. Kitabın en sevdiğim taraflarından biri de o gece yaşananları bize tek seferde vermemesi oldu. Her bölümde yeni bir parça öğreniyoruz ve öğrendikçe olay daha da korkunç bir hâl alıyor. Sadece Lana’nın değil, çevresindeki insanların da hayatlarının nasıl paramparça olduğunu görmek gerçekten çok ama çok üzücüydü. Lindy’nin yaşadıkları mesela… Lana’yı kurtarmaya çalışırken kendi hayatının da mahvolması, kimsenin ona inanmaması, hatta kocasının bile onu yalnız bırakması gerçekten insanın içini acıtıyor. Kitapta beni aşırı sinirlendiren mağdurların yalnız bırakılmasıydı. Hep öyle olmaz mı gerçi. İnsanların faillere inanmayı seçmesi, mağdurların ise hayatlarına eksik devam etmek zorunda kalması o kadar sinir bozucuydu ki okurken gerçekten öfkelendim. ÇOK FAZLA HEM DE ! Bazı sahneler özellikle çok ağırdı. Lana’nın yaşadıklarını okurken insan sadece üzülmüyor, bildiğin öfkeleniyor. Çünkü yapılan şeyler sadece fiziksel şiddet değil; bir insanın hayatını, bedenini, geleceğini elinden almak. Ve bütün bunların ardından suçluların yıllarca normal hayatlarına devam etmiş olması… yerinde küfür bazen şiir gibidir derler ama hayır küfür etmeyeceğim, çünkü sevdiğim bir şey değil neyse … Yine de kitapla ilgili en büyük eleştirim şu olurdu: Bazı duygusal sahneler çok daha derin işlenebilirmiş. Özellikle Lindy ile karşılaşma sahnesi gibi anlarda yazar biraz fazla hızlı geçmiş. Duygu tamamen geçmiyor ama o sahnelerin içinde biraz daha kalsaydık etkisi çok daha güçlü olabilirdi. Kitap bazen tempo uğruna duygusal derinliği geri plana atıyor gibi geldi bana. Bunun dışında seri katil detaylarını ve karakterlerin psikolojisini okumayı gerçekten sevdim. Kitapta sadece tek bir seri katil yok ve herkesin karanlığı farklı bir yerden geliyor. Elmaya çivi çakma olayı gibi detaylar da sürekli merak uyandırıyor. Bunun arkasındaki nedeni hâlâ bilmiyorum ama öğrenmek için aşırı meraklandım. Evet detaylara takılıyorum çünkü neden takılmayayım ve bence önemli olmalı. Logan ise kitapta nefes alabildiğim nadir şeylerden biriydi sanırım. Bu kadar korkunç olayın ve korkunç erkek figürlerinin arasında gerçekten iyi hissettiren bir karakterdi. Sert ama kaba değil, korumacı ama baskıcı değil. Lana’nın travmalarını görmezden gelmeyen bir karakter olması hoşuma gitti. Ama keşke bazen görmezden gelse, Lana yakalanacak diye ödüm çıkıyor. Kitap boyunca sürekli şimdi anlayacak hissiyle okudum ama açıkçası gerçekleri öğrendiğinde Lana’yı yalnız bırakmasını değil, yanında durmasını istiyorum. Final kısmına gelirsek… Gerçekten çıldırmalık bir yerde bitti. Şu an üçüncü kitap elimde olmadığı için aşırı pişmanım çünkü resmen beynimde senaryolar kurup duruyorum. Genel olarak baktığımda eksikleri olan ama inanılmaz sürükleyici bir kitaptı. Edebi olarak çok güçlü olduğunu düşünmüyorum ama merak duygusunu ve gerilimi çok iyi veriyor. Okurken sinirlendim, gerildim, üzüldüm ve bazı yerlerde gerçekten kahroldum.
Mindf*ck 2: SekteS. T. Abby · Artemis Yayınları · 2026164 okunma