Benden Bana Bir Yolculuk
2026 7. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2026 23:05
Uzun zaman sonra beni gerçekten etkileyen ve içimi huzurla dolduran bir kitabı bitirmiş olmanın sevinci ve burukluğunu aynı anda yaşıyorum. Romanımızın ana karakteri Maelle, kendini günlük hayatın telaşlarına, iş hayatının hırslarına, önyargılarına, geçmiş deneyimlerinin hapishanesine, egosunun bitmek bilmeyen savaşına kendini bırakmış günümüz modern kadınını temsil ediyor. Uzun zamandır görüşmediği çok yakın arkadaşı olan Romane’ nin kanser hastalığına yakalandığını öğrendikten sonra arkadaşının ondan bir talebi oluyor. Hastalığının tedavisi için ondan bir yolculuğa çıkmasını ve elyazması bir bilgiyi ona getirmesini istiyor. Kahramanımız bu yolculuğa çıkarken bizi de peşinde sürüklüyor. Yolculukta ona rehberlik eden başta Shanti olmak üzere herkesten şu ana kadar öğrenmiş olduğu kaliplari yıkmayı, hayata gözlemci olarak bakmayı, ya sevginin ya da acının yolundan gidebileceğini özetle her şeyin ona bakış açısından geçtikten sonra anlamlandığını fark ediyor. Maele’in yolculuğu o kadar özel ki her bir konuşmasında empati kuruyorsunuz ve aynı soruları sanki rehbere siz de sorup cevabını almak istiyorsunuz gerçekten günümüz insanının çektiği sıkıntıları aslında her şeyin kafada bittiğini anlamış oluyoruz. Her bir diyaloglarda o kadar çok etkilendim ki altına çize çize bütün kitabı doldurdum resmen. Bu kitap benim için hem yolculuğa çıkmak hem kendimi aramak hem de kadim öğretileri öğrenmek gibiydi. İşin özü bu kitapla sanki hayatın gerçeklerini bir kez daha sindirmiş gibi hissettim her bir okuduğum cümleyi tekrar tekrar kafamdan geçirdim ve derinliğini hissetmeye çalıştım. Karakterimizin yaşamış olduğu gibi anda kalmaya, olayları yargılamadan gözlemlemeye, hepimizin bir olduğuna ve karşımızdaki kişiden rahatsız oluyorsak onun aslında kendimizin bir yansıması olduğunu fark ettikten sonra bazı şeylerin netlik kazandığını idrak ettim. Bu kitaba bir şans verip bu yolculuğa dahil olduğum için çok mutluyum bu yazarı da bu vesileyle tanımış oldum ve diğer kitapları okumak için de sabırsızlanıyorum‍
Bugün Kalan Hayatımın İlk GünüMaud Ankaoua · Yan Pasaj Yayınları · 20238,2bin okunma