·239 syf.····Okunma: 13 Haziran 2018 19:54 Dünyayı bir çocuğun gözünden görmekle çocukluğunun etkisinde kalan ve kendini içinde bulduğu bu yeni dünyaya adapte etmeye çalışan bir genç kadının gözünden görmek farklı olsa gerek.Bu nedenle kitabı 'Bülbülü Öldürmek' ile karşılaştırmak ne kadar doğru olur bilmiyorum.Karşılaştırma yapmadan değinecek olursam kitap Scout'un büyüyüp tam anlamıyla Jean Louise Finch oluşunu ve çevresindeki insanlardaki değişimin onu nasıl etkilediğini konu ediniyor.Aslında kitapta çocukluğumuzdaki dünyayla büyüdüğümüzde algıladığımız dünyanın farkını net olarak görüyoruz. Sevdiklerimizin çocukken gözümüzde büyüttüğümüz kadar kusursuz olmadığını onların da bazen hatalar yapabildiğini görmek hayal kırıklığına sebep olabiliyor.
Karşılaştırma isteyenler için de ilk kitapla aynı hazzı yakalamak pek mümkün değil.Yine de son sayfalara doğru alevlenen bu kitabın okunması gerektiğini düşünüyorum.Ben iki kitabın da ilk kısımlarını titiz bir yavaşlıkla okudum (bazen sıkılıp bırakmak istediğim oldu) olaylar ne zaman alevlenecek nerede kitaba bağlanacağım diye bekledim.Sabırla okuyup bekleyenler için iki kitap da güzel mesajlar içeriyor.