2026 25. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 14:57
Sandalım Geliyor Varda, okurken beni en çok etkileyen kitaplardan biri oldu. Özellikle eski İstanbul rıhtımlarının tasvir ediliş biçimi o kadar canlı ve etkileyiciydi ki, insan kendini bir anda o sokaklarda, o kalabalığın içinde ya da deniz kenarında yürüyormuş gibi hissediyor. Yazar, İstanbul’un ruhunu yalnızca mekânlarla değil, atmosferiyle de okuyucuya geçirmeyi başarmış. Kitabı okurken birçok yerde durup hayal kurduğumu fark ettim; çünkü anlatılan yerler ve duygular zihnimde çok net canlandı. Yazarın dilini ayrıca çok beğendim. Akıcı olmasının yanında oldukça güçlü ve duygu yüklü bir anlatımı var. Özellikle bazı bölümlerde yaptığı tasvirler gerçekten etkileyiciydi. Öyle yerler vardı ki sadece birkaç satırlık bir betimleme insanı tamamen kitabın içine çekiyor, okurken çevrende olan biteni unutup kendini o dünyanın içinde buluyorsun. Bazı duyguların bu kadar iyi anlaşılmış ve bu kadar doğru aktarılmış olması beni gerçekten şaşırttı. İnsan bazen kendi hislerini bile tam ifade edemezken, bir yazarın bunu böylesine iyi anlatabilmesi hayranlık uyandırıyor. Karakterlerin duygusal dünyası ve anlatımdaki samimiyet de kitabı benim için daha etkileyici hale getirdi. Kitap boyunca yalnızca olayları okumadım, aynı zamanda birçok duyguyu da hissettim. Bence bir kitabı unutulmaz yapan şeylerden biri tam olarak bu: Okuyucuya yalnızca bir hikâye sunmaması, aynı zamanda bir his bırakması. Bu, yazardan okuduğum ilk kitaptı ve açıkçası beklentimin çok üzerinde bir deneyim oldu. Hem dili hem de kurduğu atmosfer beni oldukça etkiledi. Bu yüzden diğer kitaplarını da kesinlikle alıp okumayı düşünüyorum. Eğer benzer bir anlatımı diğer eserlerinde de koruyorsa, uzun süre severek okuyacağım yazarlardan biri olabilir.
Edebiyat & Roman
Sandalım Geliyor VardaOsman Cemal Kaygılı · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025141 okunma