2026 40. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 19:27
Bir Tereddüdün Romanı- Peyami Safa (Peyami Safa'nın kalemine saygı duruşu!) "Alakalarımızın yüz bin şekline isim bulamıyoruz ve 'sevmek' deyip çıkıyoruz. Onun için ne kadar suistimale uğruyor bu kelime." Merhaba kitap dostları, bu hafta edebiyatımızın duayen ismi Peyami Safa'nın engin okyanusunda yeni bir kıyı keşfettim: "Bir Tereddüdün Romanı" . Peyami Safa, benim en sevdiğim yazarlardan biridir. Zira kendisini çok yetkin ve gerçek bir aydın olarak görüyorum. Kitaplarındaki müthiş psikolojik tahliller, okuma zevkimi katbekat artırıyor. Yine çok güzel bir romanını bitirmenin huzuru ve burukluğu içerisindeyim. Neden Bu Kitap "Peyami Safa Klasikleri" Arasında Zirvede? 1. Metin İçinde Metin ile Okuru Şaşırtan Bir Kurgu: Peyami Safa, bu romanda adeta bir edebiyat virtüözü gibi davranıyor. Romanın ilk kısmı, bir başka kitaptan yapılan uzun alıntılarla başlıyor ve okuyucuyu doğrudan hikayenin içine çekiyor. Bu teknik, bir roman içinde roman okuma hissi yaratarak esere bambaşka bir derinlik ve gizem katıyor. Tam anlamıyla bir "üst kurmaca" şaheseri işte bu! 2. Romanın Gerçek Kahramanı "Tereddüt"ün Ta Kendisi: Romanda bir yazarın iki kadın arasındaki kararsızlığı anlatılıyor. Ancak bu kararsızlık, sıradan bir aşk üçgeninin çok ötesinde. Yazar, Mualla ve Vildan karakterleri üzerinden, varoluşsal bir ikilemi, inanmakla inkar arasında gidip gelen bir ruh halini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Bu tereddüt hali o kadar baskın ki, karakterleri değil, bu ruh halini okuyorsunuz. 3. Peyami Safa'nın Röntgenci Ruhunun Kitabı: Peyami Safa'nın, insan ruhunun ve psikolojisinin derinliklerine öyle kıvrakça bir süzülüşü var ki takdir etmemek elde değil. "Dokuzuncu Hariciye Koğuşu"nu okuyup da diğer eserlerini merak etmeyen yoktur. Eserleri kesinlikle okunmayı çok çok hak
Bir Tereddüdün RomanıPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 20209bin okunma