2026 20. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 19:20
Bugüne kadar okuduğum, odaklanması en zor kitap. Bölge Bir'de zombi salgının ardından hayatta kalanların New york'u eski haline getirme çabalarını anlatıyor. Post apokaliptik türünü seven biri olarak alıp okudum. -Ancak dediğim gibi, yazarın anlatım tarzını hiç sevemedim. %10 diyalog var, kalan anlatıcı kısımları ise şöyle ilerliyor, Karakter bir zombi görür > zombiyi öğretmenine benzetir > geçmişte öğretmeniyle yaşadıklarını anlatır, sonra öğretmenin kocasına girilir > bu karakterlerle ilgili market alışverişi gibi çok sıradan olaylar anlatır > Sonra birden günümüze dönersiniz ve oradan John diye bir karakter çıkar, sonrasında onunla ilgili bir şeyler anlatır. -Tabii ki "kalorifer peteğiydim" gibi zorlama benzetmeleri falan da unutmayalım. -Karakterler, konu, geçmiş ve gelecek o kadar fazla kopuyor ki, oradan oraya atlıyor yazar. Başta ne okuduğunuzu unutuyorsunuz. Cümleler uzadıkça uzuyor ve konudan uzaklaşıyor. -İşin kötü yanı, hikayede de bir amaç yok diyebiliriz. Öyle sıradan, aklına ne gelirse yazmış gibi. -Keza diyaloglar da öyle. Bir karakter bir şey anlatıyor, diğeri ona cevap vermeden başka bir şey hakkında konuşmaya başlıyor falan. -Siz anlamaya çalışırken kendinizi bambaşka bir konunun içinde buluyorsunuz. -Tabii ki birçok kötü kitapta gördüğüm gibi, bu kitap da bölümlere ayrılmamış. Dümdüz, aralıksız bir şekilde yazılmış. Türü çok seven biri olarak, bu kitap zaman kaybıydı.
Bölge BirColson Whitehead · Siren Yayınları · 201430 okunma