·224 syf.····Okunma: 31 Mayıs 2026 21:45 Geçmiş ve gelecek arasında üç kardeşin hikayesi… Nils, Benjamin ve Pierre ‘in birbirlerine sarılabildikleri ve sarılamadıkları anlar. Sarılmanın her şeyi iyileştirdiği, tamir ettiği bazen de sarılabilmenin imkansız hale gelmesine yol açan anılar… üç küçük çocuğun yıllar sonra dönüştükleri adamlar ve bu yolda yaşanılanlar.
Çocuk kalplerde taşınılan yükler hangi noktalara taşır bizi? Bazı anlar yaşanmasa oldugumuzdan çok daha farklı mı olurdu kişiliklerimiz?
Çok rutin bir aile hikayesi olarak başlıyor. İsimleri olmayan Anne ve Baba. Daha güzel nasıl anlatılabilirdi aile içindeki bu duygusuz mesafe. Geçmiş zamandaki hikayeyi ortanca kardeşin ağzından sırasıyla dinliyoruz. Şimdiki zaman ise tersine işliyor. Sondan başa doğru anlatılıyor hikaye. Bu kadar sade bir anlatımla , etkileyici bir hikayeye dönüşen akıcı bir kitap.
Alex schulman’ la Malma istasyonu kitabı ile tanışmış hem hikayesine hem yazı diline hayran olmuştum. Canlı yayın söyleşisi ile yazdıkları daha anlamlı hale gelmiş, yazarın samimi, içten ve naif kişiliği, geçmişiyle yüzleşmiş , barışmaya çalışır halleri ve ben her yazdığımı annemi affedebilmek için yazıyorum sözü zihnime en derinde yerleşmişti. Bu kitapla ise çizgisinin ne kadar başarılı ilerlediğini, yazdıgı her eserin okumaya değer olduğuna emin oldum.